Dec 18 2016

Bland ruiner och näsbjörnar.

Postad 17:04 i Resor -2016- Mexico

En dag valde pappa att stanna hemma på hotellet medan “tjejgänget” (enligt Melissa); jag, Melissa och pappafru hade bokat in en privat round trip till Tulum och Akumal.

Vi började i Tulum för att besöka Mayaruiner och “världens vackraste strand”.
Vi hade otur (eller tur!) med vädret. Det var mulet och regnet hängde i luften.. inte så jättemycket folk vid Tulum alltså!
Det var kul att få visa dem runt, för ruinerna ligger ju verkligen på en sådan makalöst vacker plats! Uppe på en klippa med en fantastisk strand nedanför.

Här finns mycket ödlor och vi hade turen att få se en Coati (näsbjörn) precis vid ingången till ruinerna! (Har man tur kan man även få se dem bland ruinerna, vilda!)

Vi hade fått närkontakt med en tvättbjörn första kvällen på Holbox, vid en restaurang. En tvättbjörn vid namn Enrique (tydligen) som var välkänd bland personalen. Hoppade upp på vårat bord och försökte sno med sig mat. Det roliga var att jag hade försökt få fram vad det andra djuret heter som är rätt lika tvättbjörnar och som finns i Mexico. Men servitören förstod aldrig vilket djur jag menade.. och alla andra trodde jag menade myrslok när jag sade “en tvättbjörn, fast längre nos!” (vad fan? MYRSLOK?! Kom igeeeen!)
Men HÄR är Coatin:

Så vansinnigt söt! En blandning på raccoon och mongoose enligt “ägaren” (den var halvtam). Hon hette Xiik’ (“Chich”), mayan för “armhåla”.
Älskar verkligen mexarnas humor :)
Finns även ett litet klipp på henne på min instagram, här.

Ingen har vågat skriva ännu.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg