Mar 24 2013

Blandat från Khao Lak.

Postad 19:00 i Resor -2013- Thailand

Bildbomb.
De sista bilderna från Khao Lak, sen lämnar vi KL bakom oss :)

Khao Lak, här var vi längst av alla ställen i Thailand. Väldigt lugnt måste jag säga. Det bästa man kan göra här är att hyra moppe och ta sig runt på egen hand. Norr eller söderut spelar ingen roll, även om norr över från Nang Thong Beach (där vi bodde) är roligare eftersom det finns mer att se. Söderut finns inte så mycket förutom Nationalparken samt den kringelkrokiga vägen ned från själva Khao Lak.

Khao Lak är lugn och ro med halvrolig shopping. Phi Phi har MYCKET bättre shopping, men myyycket svårare att pruta!

Det är väldigt barnvänligt här om du väljer “rätt” hotell (vilka är väldigt många!), dock kan det vara värt att kolla hur långt från “city” det ligger så att ni slipper ta taxi till det stora utbudet av restauranger varje kväll. Lunchhak finns det gott om på stränderna!

Vårat hotell var OTROLIGT prisvärt samt riktigt jäkla fint, men det kommer inlägg om enbart våra hotell här i Thailand. Det är ju trots allt fyra olika och vi är riiiiktigt nöjda med alla fyra! Budgettips!

Khao Lak imponerade på mig “sådär”. Vi är absolut nöjda! Vårt hotell “räddade” nog mycket. Jag skulle beskriva Khao Lak som “fint”. Men förvänta er ingen “WOW”-mat, fint vatten eller jättemycket att göra. Och en stor fet varning: SVENSKAR!! (!!) Thailändarna själva kan typ hela vårt språk. Så en varning om ni förväntar er att Thailand ska vara exotiskt i Khao Lak :P

Vi lämnade Khao Lak i onsdags för Phi Phi, och nu är vi faktiskt i Phuket. Flyget till Hong Kong lyfter imorgon, med en mellanlandning i Kuala Lumpur.

Hejdå Khao Lak!

En liten väg som leder mot “huvudleden” genom hela Khao Lak.

Khuk Khak Beach i Khao Lak, fotat från sidan av det där underbara matstället “Lek Bar” som vi fick åka flotte för att komma till ;)

Vår ena kååmpis från hotellet.

En liten del av “Khao Lak City”, eller vad man nu kallar Khao Lak? :P
Älskade mest bergen med Khao Lak. Oerhört vackert!

Från Nang Thong Beach där vi bodde. Nej, vi bodde inte i fyren. Knas!

Våra kompisar krabborna hade en dålig vana att kuta ned i poolen i Khao Lak lite titt som tätt. Denna krake lyckades vi rädda. Men de två andra efter honom var döda när vi lyckades få upp dem :(

Blommor finns det i Thailand.

Denna båt är nog ett av de kändaste “landmärkena” från Khao Lak. Båten som spolades upp med Tsunamin 2004. Det som inte går att se på bilden är hur långt upp från stranden denna båt faktiskt ligger. Det ger liiiiite perspektiv på hur JÄVLA stor den där vågen var. Men förstå, det kommer man aldrig att göra. Inte ens efter att ha varit här. Speciellt inte eftersom det inte finns ett enda spår kvar av tsunamin. Ja, förutom denna båt då.. allt annat är uppbyggt och fixat igen. Går säkert att googla på hur långt upp denna båt ligger, men jag gissar på någon kilometer upp från strandkanten. CRAZY!!

Här är vår strand. Precis nedanför våra bungalows på Nang Thong Beach.

Miljoner med hål i sanden. Krabbornas små hus. Det som är häftigt är hur de lyckas göra så vackra mönster med sandbollarna de gräver ur hålen. “Ser ut som något ‘mayamönster'” sade A. Nej, vi är inte alls Mexicoskadade. Någon av oss. :P
På ett ställe var det verkligen hur många hål som helst – ett ENORMT mönster! Om alla krabbor skulle gå upp ur hålen samtidigt hade jag dött. Tur att de är rädda ;)

En av solnedgångarna i Khao Lak. Vackart!

2 Svankande katter.

2 Kommentarer to “Blandat från Khao Lak.”

  1. s p i n d e l t j e j e non 25 Mar 2013 at 8:31 1

    Hade ni en bra resa? :)

    [Svara]

  2. Elfridaon 25 Mar 2013 at 13:01 2

    Wow, sista bilden, vilken känsla! Och stackars krabbisar i poolen, fy så tragiskt. :(

    [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg