Mar 26 2013

Blandat från Phi Phi.

Postad 16:00 i Resor -2013- Thailand

Bildbomb.

Phi Phi är helt klart min stora favorit under vår Thailandsresa. Ja, om man bortser från vår dagsutflykt till ön Tachai som var precis som att komma hem till Mexico med sitt turkosa vatten och svala stränder. Något som Thailand annars inte alls har bjudit på, till min stora besvikelse!
Det är lätt hänt att jämföra med Mexico, ännu lättare när vi vet vad vi tycker om och inte; och svala kritvita stränder och knallturkosa hav ÄR min grej! ;)

Jag gillade Phi Phi tack vare alla trånga gränder, gator och myller. Man måste gilla folkliv och rörelse om man ska trivas på Phi Phi. Både jag och A älskar att titta på folk, höra musik överallt, kunna shoppa när vi vill, köpa en iskall fruit shake när vi vill och allt det där. Därför gillade vi Phi Phi! Trots svenskheten, för återigen, vill ni ha något exotiskt och spännande som man gärna vill ha när man tagit sig till andra sidan jorden och en helt annan kultur är Phi Phi INTE rätt ställe. Det är som att vara hemma, fast liiiite varmare ;)

Precis som Holland och England har öar i Karibien borde Phi Phi vara svenskägt för det var FA-AN vad svenskar och svenska ställen det fanns där! Något vi inte alls gillade. Så en stor fet varning även här: Åk INTE hit om ni inte vill träffa grannen eller buksvågern/-svägerskan! (Fast då borde ni egentligen dissa typ hela Thailand. Nästan. Tråkigt nog!)

Man blev lite lätt trött på alla moppar och cyklister på ön. Som sagt, gatorna är trånga och alla cykelplingningar och “phiphiphiphiphi”-skrik blev vi tillslut rätt less på, och då var vi bara där i tre dagar! Det är alltså INTE bara charmigt ;)

Men återigen, Phi Phi är min favorit av de ställen vi varit på. Slår Khao Lak rätt rejält! Matmässigt och shoppingmässigt. Fint med sina berg och djungel är dock båda platserna.
Vill man ha finare vatten och stränder ska man INTE bara bada vid “Phi Phi City”, oavsett sida. För de bjuder inte på sådär jättefina stränder. Stranden som låg norr om själva stan, där allt nattliv äger rum, låg det som en icke trevlig hinna av olja/bensin på vattnet. Mycket båtar och skit.. :(
Men själva staden är otroligt mysig att gå omkring i, både dag som kväll. Och missa inte Monkey Beach! Ta med MYCKET vatten till de små krakarna!

När man kliver av båten för att gå i land på Phi Phi.

Finns många mysiga hak att käka på om man vill!

Mycket vackert! Och Thailands hav är lite sneaky – ser grönblått och härligt ut på håll, men är inte särskilt ljust och härligt när man “väl kommer fram”.

Ännu fler mysiga hak!

Strax solnedgång.

Familjeporträtt!

Irländskt, Svenskt, Thailändskt, Svenskt, Svenskt, Svenskt, Thailändskt, Kinesiskt, Svenskt, Svenskt..

Longtails.

Stranden på “partysidan”. Otäck (dynig) botten och oljig yta :(

Sötapaaaaa! :D

Phi Phis coola berg som sluttar raaaaakt ned (mot döden) ;)

Longtail och berg.

Snart kväll och mörkt. Fotona blir som bäst den här tiden på dygnet, dvs. runt 18-snåret i Thailand :)

Gatan längs med havet. Lite längre upp låg öns bästa väskshop. Säger bara leather goods, fransar och studs! :D

Härliga skyltar!

Eldshowen från vår sista kväll. Gratis och riktigt bra!
Tyvärr spelade de, hålli er, HÅLL I ER – “Genom eld och vatten” som sista låt. HALLÅ?! VI ÄR I THAILAND, INTE I SVERIGE!! (!!)

1 Svankande katter.

En kommentar to “Blandat från Phi Phi.”

  1. Kristinaon 26 Mar 2013 at 19:03 1

    Underbart!! Avundsjuk som det bara går. Vad tyckte ni om Thailand nu då? Kram till er!

    [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg