Dec 17 2016

Chichén Itzá en andra gång.

Postad 14:24 i Resor -2016- Mexico

För någon vecka sedan var vi till Chichén Itzá.
Tyvärr inte samma FANTASTISKA guide vi hade sist, fast att jag faktiskt gjorde ett par tafatta försök att försöka få honom även denna gång. Men det gick inge bra.
Så vi bokade en helt vanlig tur. I den ingick att stanna vid Valladolid, en stad jag velat besöka länge! Lunch, Chichén Itzá och ett dopp i en cenote.

Detta bolag vi bokade med denna gång var inte alls bra. Det var superstressigt på alla stopp. (Bolaget jag INTE rekommenderar heter “My Cancun Experience”) Boka bara med dem om ni vill bli lovade 40 min i Valladolid men bara få 15 minuter. Bli lovade en modern och skön buss (de svarta med “Mayaormar” på, de går inte att missa) men få något gammalt sunkigt as. Endast få två timmar i Chichén Itzá (ni hinner inte mycket!) samt bara en timme i cenoten (där ska ni hinna gå en bra bit till cenoten, köa för att byta om, köa för ev. flytväst, köa för att duscha av er innan dopp, gå väääldigt många trappor ned i underjorden på extremt hala trappsteg, hinna med ett snabbt dopp, gå upp, duscha av er, byta om, lämna tillbaka ev. flytvästar, gå tillbaka till bussen..) en timme är ett skämt!

Men det var coolt att få komma tillbaka till Chichén Itzá en andra gång! För bara en månad sedan har de hittat ännu ett tempel i El Castillo. Så nu har de alltså upptäckt två tempel i det stora templet. Så det händer ju saker hela tiden där ute! Arkeologer arbetar konstant med att restaurera, så det är inga problem att åka hit flera gånger, det kommer alltid finnas något nytt ;)

Valladolid var vi bara till en snabbis, men jag fick mersmak! Skulle vilja åka hit och kanske bo ett par dagar och gå omkring. Fika på kaféerna och bara njuta av all kultur och akitekturen.

Cenoten ska vi inte ens tala om! Ik-kil heter den och var makalöst vacker! Och så underbart skönt att få ta ett dopp efter ett brännhett stop i Chichén Itzá, det var sjukt varmt!
Vet ni hur många cenotes det finns i Yucatan? Inte jag heller! Nu när jag skriver minns jag inte om vår taxichaufför sade.. 8000 eller 80 000! haha! Men sjukt många i alla fall!
Nästa resa till Mexico ska innefatta “cenote-hopping”. Än så länge har jag “bara” tre cenotes på min lista..

Mayakulturen är verkligen makalös by the way, rekommenderar alla att åka hit om ni är i Yucatán!

2 Svankande katter.

2 Kommentarer to “Chichén Itzá en andra gång.”

 1. Silly Meon 18 Dec 2016 at 13:46 1

  Jag måste åka dit igen!!! Den Cenoten måste också besökas. Har bara badat i en på hotellet Sandos Caracol. Mysigt men lite läskigt med alla stora fiskar. He!!!

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Verkar få upp bilder på lite olika cenotes när jag googlar Sandos Caracol cenote. Men de jag får upp ser fina ut! xD
  Har bara sett stora fiskar på håll i de cenotes jag badat i, men kan tänka mig att det kan finnas rätt stora åbäken då många cenotes är extremt djupa (vi pratar 60-100 meter). Blä för vad som kan finnas på botten ;)

  Men det är verkligen himmelriket att få doppas sig i en sval och underbar cenote en het Mexicodag. Och sötvatten!
  Saltvatten i all ära men söööötvatteeeeen! <3

  [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg