Jun 26 2016

Det sista från Mauritius.

Postad 12:28 i Resor -2016- Mauritius

De sista fyra dagarna på ön tillbringade vi som sagt på 5-stjärninga LUX* Le Morne, alla bilder i detta inlägg är från det hotellet.
Första dagen skämtade vi om hur i helvete vi skulle kunna gå tillbaka till våra små “djungelhotell” igen.. men nu i efterhand kommer det att bli lätt ;)
Inte för att LUX* Le Morne på något sätt var dåligt! För det var det verkligen inte! Det var mer eller mindre paradiset att få vara där! Men.. vi är alldeles för självständiga för att klara av den sortens service. Vi fick inte ens hälla upp vårt eget vatten vid bordet när vi åt, direkt var någon där och tog flaskan ur våra händer och fyllde på.. där och då insåg vi att nej – detta är inget för oss..

Men man ska aldrig säga aldrig! Jag kanske kommer att bo på ett 5-stjärnigt igen, men det kommer nog att dröja innan jag självmant bokar ett sådant hotell igen :)

Vad kan jag säga mer om Mauritius?
Underbart land!
Ett land mindre än Gotland, men med stora religioner. Hinduism och Islam är de två största religionerna och det var FANTASTISKT att se ett land respektera varann till 100%! Nu snackar vi alltså MINIMAL yta om man jämför med Sverige, och mer folk per kvm ;) Men ÄNDÅ så vet de vad respekt är och kan acceptera folks religioner. Något inte ens Sverige klarar av. På den punkten är Mauritius ett land att verkligen se upp till! Det finns knappt någon kriminalitet, folket är varma och omhändertagande. De var genuint måna om dig och oerhört hjälpsamma! Kör som galningar, men det får väl gå ;)
Hit ska ni om ni vill ha en trevlig och trygg vistelse!

Vi åkte i juni, deras vinter. På dagarna låg temperaturen på runt 25 och kvällarna 19-20. Det var knappt några turister på ön vilket vi tyckte var oerhört skönt! Inga problem att hitta solstolar på stränderna eller runt poolen. Knappt något folk i havet när man badade. Bussarna var knappt fulla. Taxichaufförerna slogs om dig. Jag tror inte att jag hade velat åka hit under högsäsong faktiskt. Vi åkte under en perfekt tid! Och skulle jag vara tvungen att åka tillbaka under deras sommar hade jag försökt undvika dec-mars, för då är det nog som mest folk.

Vi hörde inga svenskar. TJOHO!!
Vi träffade dock EN svensk under vår resa, på det mest otippade stället. Vi var uppe i bergen och stannade till hos en kille som sålde sockerrörsdricka. Mitt i ingenstans, som en liten kiosk. Vi hoppar ur bilen och står och tittar på när han gör juicen. Snart kommer en till bil och ställer sig och ut kommer en blond tjej som står och tittar på, hon vill dock handla ananas. Vi hör henne prata engelska med säljaren och vi tänker inte på det, förens jag frågar henne något på engelska och hon svarar på svenska! Då har hon antagligen hört oss stå och prata, men hon hade ju ingen anledning att prata svenska.. ännu.. ;)
Själv hade jag typ “NÄMEN HEEEEEJ!!!” om jag hörde två svenskar ute i ingenstans och jag stod själv och skulle handla, haha!
Det var den enda svensken på hela vistelsen, vilket jag ser som något positivt ;) Ingen “Svensk Jakt”-tidning bredvid poolen som i Thailand direkt :P

Mauritius är billigt!
På vårt lyxhotell i slutet var det vansinnigt dyrt, men det hade vi räknat med (TACK för matförgiftning veckan innan så att vi åt minimalt!!). Men äter ni ute på stranden betalar ni runt 25-35 kronor för en måltid med dryck. På restaurang kan ni äta två för 200-300 kronor inkl. dryck. Så sitt inte hemma och gå på ryktena om att Mauritius är dyrt! Jag vet inte varifrån det kommer? Kanske folk som haft sin bröllopsresa dit och som sagt bott på ett fint ställe? För på dyra hotell är det dyrt!
Utflykter låg på runt 400-800 kronor per skalle. Beroende på hur ni förhandlar eller vem ni bokar med. Simma med vilda delfiner med grillunch på en ö (inkl. transport från och till hotellet) betalade vi 1200 kronor för, för oss båda. Men då förhandlade vi inte om priset, det hade det andra paret som var med gjort, så de betalade ännu mindre..

Fanns inte så mycket rolig shopping av det vi såg. Där är Thailand och Mexico lite roligare.
Men sanden på stranden är SVAL! Kanske en jättekonstig detalj, men jag ÄLSKAR länder där man kan gå barfota på stranden mitt på dagen utan att bränna fötterna! Mexico, Jamaica och Mauritius har sval sand. Thailand var helt tvärtom.

Mauritius är väl värt ett besök! Finns mycket att se och göra!

Ingen har vågat skriva ännu.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg