May 25 2014

Ground Zero.

Postad 7:00 i Resor -2014- New York

Tillbaka på Manhattan passade vi på att gå till Ground Zero.
A gjorde promenaden dit väldigt eftertänksam när han sade “tänk dig hur de sprang här, på de här gatorna, i ren panik utan att förstå vad som hänt eller händer.. allt damm, alla skrik, all panik..”
Då rös man till och fick en stor, tjock, tung klump i halsen..
Men ändå.. det går inte att förstå. Man kommer aldrig att förstå.
Sen pratade vi om vad vi gjorde den dagen det hände. Jag minns exakt. Jag minns med detalj. Det gör A också. Jag skulle inte bli förvånad om ni också minns EXAKT vad ni gjorde när ni fick beskedet.

Ofattbart.
Det är bara förnamnet.

De har gjort vattenfall av källarvåningarna av WTC, samt skrivit dit namnen på alla som omkom den dagen. De får även en vit blomma vid sitt namn vid varje födelsedag. ::3

Och nu står även ståtliga One World Trade Center där. Som fått både ris och ros. Jag tycker den är maffig, och lyser så jävla snyggt med sin ståtliga spira på kvällarna!

Att vi hade turen att stöta på Obama några dagar innan var ju för att han skulle inviga det nya (typ) museet med allt från den ödesdigra dagen. Det öppnade 21/5, alltså när vi kommit hem till Sverige igen.

2 Svankande katter.

2 Kommentarer to “Ground Zero.”

 1. Linnon 28 May 2014 at 12:20 1

  Jag kommer så väl ihåg vad jag gjorde.
  Hade varit i skolan som vanligt, kom hem och satte på TV4 för att se på sunset beach, det gick ju då och självklart var man en trogen följare (av den sämsta skitserien evver!!)… Men de visade bara nyhetssändningar och jag minns att jag blev irriterad. De hade “bara” kört in i det ena tornet när jag kom hem och satte på TVn, de körde in i det andra när jag satt och tittade.
  Så länge sen, men minnena är så klara. Jag var inte så gammal då, 13 år, så jag förstod inte riktigt innebörden av det hela. Men nu, ja då är det en helt annan sak.
  Vi har varit vid ground zero båda gångerna, första gången så var det bara en stor arbetsplats. Andra gången nu i januari så var det så kallt att det inte gick att vara ute (-15 grader och iskall vind) så det blev inget långt stopp då heller. Kommer åka tillbaka till NY igen, och då är ett besök givet!

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Då kommer ju museet, eller vad det är, vara öppet oxå :)

  Det var helt ofattbart att vara där. Man fattar lixom inte.. och som sagt, man minns precis vad man gjorde den dagen!

  [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg