Jan 10 2012

Hotel Sotavento & Yacht Club.

Postad 20:28 i Resor -2011/2012- Mexico

Tänkte skriva och visa lite bilder från vårt hotell i Mexico.
Vi valde samma hotell som förra året då vi var så himla nöjda! Hotel Sotavento & Yacht Club.

Vill man lägga lite pengar på hotell och mer på upplevelser är detta hotell perfekt! Vi tror ju lite på den melodin att “hotellet sover man bara på”, resten gör man på andra ställen: äta, uppleva, göra, sola, bada osv. Därför har inte jag eller Andree några högre förväntningar på hotell i denna prisklass. Man får det man betalar för och det ska alla veta som bokar Sotavento.

De smala gångarna igenom “djungeln” på hotellet!

Hotellet ligger med gångavstånd från Playa Linda (ca 100 meter och över en väg). Dessa 100 meter till vägen som går rakt igenom hela hotellkomplexet (och Downtown Cancún) går det bussar konstant som kostar ca 5-7 kr/person och då får man åka hur långt man vill. Ska man bara längre in i hotellkomplexet eller till busshållplatsen kan man hoppa på vilken buss man vill (enda gången vi behövde välja rätt bussnummer var när vi skulle till tatueringsstudion i Downtown Cancún).

Från Playa Linda går det båtar till Isla Mujeres, där finns piratskeppen “Captain Hook pirate cruise Cancun” som är en rätt populär grej att göra (rekomenderas varmt!), och även vår älskade piratbar “The Pirates Tavern” ligger här. På andra sidan av vägen från hotellet alltså ;)

Det finns några kiosker och affärer i närheten av hotellet.

Hotellrestaurangen där även frukosten serveras mellan 07-10 varje dag.

Frukostbuffén, inte så mycket att hurra för.

Med buss från hotellet tar det ca 5-7 min till Forum by the Sea (samt Plaza Caracol, med massor av dyra märkesbutiker), ett mall och massor av restauranger (Carlos’n Charlie’s, Hooters, Mextreme, nattklubben Coco Bongo, Starbucks osv.)
7-8 minuter till Senior Frog, en annan populär restaurang.
10 min till Flamingo Plaza där restauranger som Bubba Gump, Margaritawill och Outback ligger. Finns dessutom affärer.
15 min till Plaza la Isla som är ett stort, jättehäftigt, utomhusmall.
Bara att plinga eller be busschauffören ropa där du ska av om du inte riktigt lärt dig vart allt ligger ännu.

Det finns safety box att hyra, kostar 300 pesos och dessa får du tillbaka när du lämnar tillbaka låset. Safety boxen är inte så stor. A5-block går bra, men inte dator eller större kamera. Vi låste in hårddiskar, pass och annat smått där. Men vi har aldrig varit med om stöld under våra två vistelser på hotellet.

Rummer/badrummet städas 1 gång varje dag. Handdukar och sängkläder som slängts på golvet byts ut. Annars byts dessa ut 2-3 ggr/veckan av städpersonalen.
Man får nya flaskor med dricksvatten varje dag som städpersonalen ställer in.

Det folk bör veta är att det inte är ett strandhotell. Många vill gärna ha stranden utanför dörren. Även om detta hade legat vid stranden hade vi ändå (kanske) valt andra stränder då det skiljer rätt mycket på stränderna i Cancún. Playa Linda är ingen rolig strand tex (hotell som ligger där är bl.a Barceló).

“Trapphus” till hotellrummen. Förra året bodde vi längst ned, faktiskt i samma trapphus som detta år. Skuggan av dörren man ser längst ned och in är vårt förra rum ;)

Dubbelrummen har alltid två dubbelsängar här. Konstigt, men så är det. Vi hade tom. en extra säng i vårt rum. Gott om plats!

Toaletterna är enkla, dusch finns och toalettpappret får man inte spola ned i Mexico.

Vi bodde på 3:e våningen med balle och “utsikt” över lagunen detta år.

Bild från förra året. Såhär såg vår altan ut. Djungel! Gillar det med detta hotell!

+ Gratis Wifi.
+ Gratis frukost.
+ Pool.
+ Ligger bra trots att det inte är lyx och flärd.
+ Hotellrestaurang.
+ Mysigt och charmigt hotell med “djungel” i gården.
+ Lagom stort, ca 90 rum och det känns inte som att det är mycket folk där.
+ Mycket fräscha rum.
+ Otroligt prisvärt!
+ Trevlig personal.
+ Har en egen person i lobbyn som bokar utflykter till bra priser.

– WiFit är riktigt dåligt mellan varven.
– Frukostbuffén klarar de inte av att hålla när det är många samtidigt som ska ha frukost (man får vänta på nytt hela tiden).
– Utbudet till frukosten är inte så jätterolig.
– Poolen stänger 20:00.
– Sängarna är hårda (men man vänjer sig fort dock).
– Inga utemöbler på ballen eller om man bor längst ned och har veranda.

2 Svankande katter.

2 Kommentarer to “Hotel Sotavento & Yacht Club.”

 1. Saijaon 10 Jan 2012 at 21:40 1

  Jag älskar dina resefoton, det ser verkligen underbart ut! Jag hoppas att Jonas och jag kan komma iväg på en resa tillsammans inom det närmsta året men isåfall blir det nog billigast möjliga sista-minuten.
  Hade ju tänkt ta oss iväg nu i januari-februari, vi som tom har oanvända helt nya pass (som vi fixade till Riga-resan men aldrig behövde visa) men sen kom det ju “lite barnbarn ivägen”!
  Vill inte åka ifall hon skulle födas då vi är borta, och dessutom har vi inte råd just nu så… Om vi lyckas få jobb båda två när Jonas är klar med plugget så kanske vi kan spara till en resa till Mexico för det verkar ha allt jag är ute efter. Mycket att fota och uppleva! :)
  Saija recently posted..Tänkvärd bloggMy Profile

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Finns så mycket som kan hända när man planerar något!
  Mexico HAR verkligen allt; oavsett om du ska dit själv, med vänner, med den man älskar eller med hela familjen! Upplevelserna ska vi inte ens TAAALA om! Det finns paket till ALLT! :D Djungelturer i zip-line. Djungelturer med fyrhjulingar, med Hummrar, tillsammans med cenotes, naturreservat, om man vill se flamingos, ruiner, båtutflykter, fiskeutflykter och gud vet allt! Alltid något för alla! Det som är så häftigt med Riviera Maya – att man kan göra så OTROLIGT mycket, se så mycket, åka runt till en massa fina platser “på bara ett ställe”! :D
  Zarah-Lou recently posted..Pleasurekraft är lite Ika i rutan-inspirerade!My Profile

  [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg