Oct 31 2016

Hur var Mauritius?

Postad 11:00 i Resor -2016- Mauritius

En sak kan jag i alla fall konstatera – jag älskar öar!
Inte nog med att jag bor på en, de bästa platserna jag har besökt har ofta varit öar!
Jamaica, Mauritius och Isla Mujeres i Mexico (sen Mexico överlag såklart! Och snart även Isla Holbox i Mexico! 4 veckor…).

Är sugen på fler öar! Vill se Seychellerna, Maldiverna, Madagaskar, alla öar i Karibien, Borneo, Okinawa, Galapagos, Kap Verde, Zanzibar, Tazmanien, Kangaroo Island, Azorerna, Socotra, Lord Howe Island, Sri Lanka, Island, alla öar i Stilla havet.. ja, jag kan ju rabbla upp alla öar i världen, vill se allt! ;)

Mauritius var ett otroligt trevligt land att semestra i, absolut topp tre på min lista. Slår dock inte Mexico. Det finns det inget annat resmål som gjort ännu ;) Folk blir alltid förvånade när de frågar “jasååå?? Var inte Mauritius bättre?!” eh. Nej. Men du kommer inte att förstå om du inte varit i Mexico. Punkt. ;)

Trots Mauritius storlek så finns det en hel del att se och göra. Saker vi inte riktigt hann med, eller “orkade” var att åka runt hela ön och testa stränder samt ön “Ile aux Cherfs”. Vilket grämer mig liiiiite. Jag brukar inte ångra saker, men just ett besök till Ile aux Cherfs ångrar jag att vi “inte hann med” (eller snarare, inte ville betala hutlöst för en utflykt från lyxhotellet på slutet..). Sen var vi ju så extremt trötta efter matförgiftningen så vi ville ju bara njuta och ta det lugnt på sista hotellet. Kändes dumt att lämna det när man hade betalt en hel del för det, haha!

Men överlag är Mauritius ett mycket, mycket trevligt resmål!
Det är 2/3 av Gotlands yta så är man iväg 2-3 veckor hinner man garanterat en hel del! Både njuta, ta det lugnt och se det mesta som är värt att se.
Det är dessutom inte så dyrt som många verkar tro. Men visst, bokar man honeymoon på lyxhotell, då ÄR det dyrt. Men det finns budgethotell och att äta på stränderna och restaurang är inte alls särskilt dyrt. Flygbiljetterna betalade vi ca 7500 kronor för t/r per person. Lite halvdyrt i min bok, som är van med flygstolar t/r till Karibien för 5000 kronor.

En annan stor fördel med Mauritius är att man känner sig trygg. Det är lätt att ta sig runt ön och människorna är hjälpsamma och trevliga.
Stränderna är otroligt fina, om än en del stora koraller/snäckor på sina ställen och det kändes tråkigt att behöva jelly shoes/badskor på många platser.

Jag älskar att Mauritius är så otroligt litet och att deras tre största religioner är Hinduism, Islam och Kristendom – och på en yta mindre än Gotland, där det bor 1,3 miljoner människor, så fungerar det YPPERLIGT!

Får ni chansen att besöka Mauritius någon gång i ert liv – ta den! Ett fantastiskt land med mycket att se och göra och att försöka efterapa på många sätt!

Ingen har vågat skriva ännu.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg