Nov 18 2010

Isla Mujeres – en gång till!

Postad 21:00 i Resor -2010- Mexico

Frukost på hotellet igen. Och våra frukostvänner fanns på plats som vanligt ;)
De är inte lite sluga!
Jag satt och tittade i en broschyr vid bordet och rätt var det är hör jag hur det prasslar till i A:s cornflakesskål som stod bredvid mig (A himself var borta vid brödrosten) och tro fan att det är en fågel som hoppat upp och norpat lite av hans confa! Och snacka om att ha koll på att jag gjorde något heeeelt annat (= läsa och vara upptagen)! haha
Kunde inte annat än att bli imponerad, faktiskt ;)

Sen tog vi båten över till Isla Mujeres (idag igen) vid 10-tiden. Hyrde en golfbil och puttrade iväg mot delfinerna (och vidare!)
Vi stannade dock till vid en “sköldpaddsfarm” för att titta lite på sköldpaddor (30 pesos per skalle i inträde – ca 15 spänn) och de var så himla söta!
Det kändes dock lite trångt för sköldpaddorna i varje tank, men jag tror att personerna bakom detta letar upp sköldpaddor för att sedan slussa ut dem till havet och på så vis “rädda” så många som möjligt som annars hade dött/blivit mat precis när de kläckts.

Fanns även akvarium med lite olika fiskar och andra blötdjur ;)

Sedan åkte vi någon kilometer till för att komma till Dolphin Discovery.
Väl där betalade vi för kalaset – ca 1100 kronor per skalle för att få bada med sjölejon, sjökor och delfiner. SJUKT billigt tyckte jag! Och allt som allt tog det ca två och en halv timme.

Först ut var sjölejonen och vi fick klappa lite på ett Galapagos-sjölejon som hette Michelle. Men hon var tydligen lite svårflörtad den dagen enligt tränaren (det märkte ju inte vi av direkt..) så vi fick leka lite med ett Kalifornisk sjölejon OCKSÅ (vilket inte alls var meningen egentligen! Snacka om tur!) – det var rätt skönt att det bara vad jag och A där. Vi fick klappa, pussa, leka och kasta fisk till dem och se dem göra lite konster och sedan gick vi över till sjökorna.

Där blev vi fyra personer till, så totalt 6 stycken, men det funkade bra :)
Sjökorna var ju, som väntat, hur lugna och coola som helst och vi fick lära oss en hel del om dem! Mata dem med salladsblad, pussa dem och klappa på dem. De kändes väldigt speciellt och ja, de var bara så otroligt charmiga och söta! :D Blev imponerad över att de lyckats lära dem lite olika trix också!
Fick dock inte alls någon bra bild då man inte fick ha med sig kameran ned i plurret, och de var ju gärna under vattenytan hela tiden..

Och tillsist.. delfinerna!!
Jag hade förväntat mig att få hoppa ned i bassängen, klappa lite på dem och sedan gå upp igen (med tanke på att vi skulle få träffa flera olika djur), men vi hamnade i gruppen “Royal Swim” och vi fick pussa delfinerna, åka med båda delfinerna genom att hålla i deras ryggfenor (vilket jävla samspel alltså!), vi fick även göra “Foot push” vilket var sjuuuuuuuuuuuukt kuuuuuuuuuul! Man låg och guppade på vattnet, sedan dök delfinerna upp bakom, satte sina nosar under ens fötter och simmade satan! Man stod upp i lyften flygandes på dem! FANTASTISKT!!!!!!!
Efter det fick vi göra små konster med dem och klappa på dem och en massa annat. Och att känna på dem var bara helt underbart! Något av det mysigaste jag känt på!

A: De kändes som sammet! Mjuuuuk, len, skön, sammet!
Jag: Blöt gummistövel..

Men de är de mest magiska blöta stövlarna jag någonsin känt på!
Magiskt att jag har fått uppleva en av mina största drömmar i livet! Jösses vad underbart det var!!

Det var även kul att man fick vara med djuren i “naturliga” omständigheter då de bor i en utomhuspool i havet och inte i en pool instängda.. precis som tränaren nämnde..

MAGISKT!

Efter dessa magiska ögonblick tog vi vår lilla golfbil och åkte tillbaka till staden och tog båten hem igen..

Vi bestämde oss för att äta på en restaurang precis i närheten och ja.. vi kan väl ta den historien någon annan dag? Men vi kan väl säga såhär, både jag och A kände oss som pretty woman på en alldeles för fin restaurang där man inte fattar nåååååååågonting.. PINO! xD

Ingen har vågat skriva ännu.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg