Oct 14 2010

Lite mer av Rigas “Gamla stan”.

Postad 16:44 i Resor -2010- Riga

Vi fortsatte vår vandring genom stan, men först stannade vi till för att äta..
Svårt att få 14 olika individer att komma överrens om samma ställe? Mjae.. Kebabställe? “Nej, men det vill verkligen inte jag!” nähä.. gå vidare..
Så blev det väl på två ställen innan vi tillsist hittade ett “Fridays“, och där hade de plats för alla oss! Vi fick tom. ett eget litet rum längst in i restaurangen.

Taket och väggarna där inne var otroligt läckra! Vi trivdes jättebra där inne! Och maten var verkligen suverän! Zandrah blev helt kär och tjatade ganska mycket om Fridays efteråt ;)

Efter maten ville jag verkligen leta upp “den där” katten som finns i Riga. Lite utav Rigas signum..
Vi hittade “Katthuset” av en slump. På kartan såg det ut som den skulle vara jättelångt bort, men vi kom till ett jättefint torg och tittade slumpvis upp mot himlen och där var den! :P
Det sägs att katten gjordes/sattes upp av en gubbe som inte fick ett medlemsskap i “The Great Guild” (Nej Zandrah och Ellis, Wow fanns inte på den tiden.. utan detta var något IRL.. ja, jag vet att det är svårt att förstå…) som hade sitt hus i närheten. Gubben blev sur och vände ändan mot denna byggnad för att visa sin besvikelse. Men efter ett tag fick han ett medlemsskap och han vände sedan kattens ansiktet mot byggnaden istället. xD

Skulle kunna vara ett slott i Super Mario! Denna byggnad är verkligen helt amazing!

Det lilla torget där man kunde se katten. Detta foto togs när jag stod med ryggen mot katten..

Söta små uteserveringar och hus!

Vi började fundera på om det hade brunnit i denna byggnad (?) och om eldsvådorna hade slagit ut genom fönstrena och gjort hela väggen svart..

En dansande Rigiansk dam. ;)

Här blev det tvärstopp. A försvann utan att säga ett pip. Vi vände oss om och han var borta. Sedan såg vi vad det var för butik och ba “ahaaaaaaaaa”.. :funny:

Ingen har vågat skriva ännu.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg