May 22 2014

Little Italy.

Postad 14:32 i Resor -2014- New York

Ej min bild, vi var aldrig på Mulberry Street på dagen – TYVÄRR!
Endast kvällstid men den var trots det heeeelt magisk!

Efter Roosevelt Island gick vi upp till Trump Tower som ligger på 725 5th ave.
Jag slogs varje dag av att man verkligen kan gå mellan allt på Manhattan. I alla fall ifrån vårat hotell. Det låg så jävla perfekt vid 34 street och Penn Station! Därifrån kan man gå till allt!
Hade varit värre att behöva gå om vi bodde nere i Downtown vid Wallstreet eller vid norra Central Park. Då hade det varit lite värre. Men varje dag och varje utflykt kunde man gå till bara man ville! Helt fantastiskt! Manhattan är stort, men ändå litet. På något sätt. I loved it! :)

I vilket fall. Vi gick in till Trump Tower för att titta på det 17 meter höga (om jag minns rätt?) inomhusvattenfallet. Men det kan ni googla fram, ni behöver verkligen inte besöka det IRL. Om ni inte vill shoppa dyrt förstås, finns massor av lyxbutiker inne i Trump Tower.

Efter alla dessa små utflykter gick vi tillbaka till hotellet för att vila oss lite. Vi hade planerat in Top of the rock på kvällen. Men när vi kom dit vid 19-tiden (perfekt tid för att åka upp och få både dag- och nattbilder tänkte jag!) men tji fick vi.. det var inte bara att betala och åka upp nej.. tidigaste tiden som fanns kvar på lördagen var 22.40. Nejtack.
Vi blev så chockade av allt folk och hur uppstyrt allt var att vi köpte biljetter till 19.15 dagen efter istället och höll tummarna för en solig kväll, precis som den vi missade..

Vi åkte tillbaka till hotellet. Bytte om och så tog vi taxi med svärmor och hennes göbbe ned till Little Italy för en födelsedagsmiddag.
Vi gick upp på Mulberry Street och svärmor valde självklart en Italiensk restaurang med vit-röd-rutiga dukar ;)
Vi hamnade på “Amici II” på 165 Mulberry Street och guuuuuuuud så gooooooott!!
Till förrätt åt vi friterad calamari, till varmrätt tog jag “mammas lasagne” och den må se “icke-aptitlig” ut på bild men himmel så god!
Till efterrätt tog vi cheesecake och drack en varsin cappuccino. Ljuvligt var bara förnamnet!

Efteråt gick vi ned för Mulberry Street, jag köpte världens snyggaste väska för 210 kronor. En ljusrosa. Och ångrar bittert idag att jag inte tog den gröna också som jag stod och klämde på och valde emellan. Bilder på shoppingen kommer ;)

Ni får stå ut med kassa mobilbilder, jag sket i att ta med systemkameran på kvällen, var så trött på den just då.

2 Svankande katter.

2 Kommentarer to “Little Italy.”

 1. Elfridaon 22 May 2014 at 15:54 1

  Kassa mobilbilder är bättre än inga bilder alls! Älskar dina inlägg om NY. Jag, som tidigare varit rätt anti allt vad USA heter, blir till och med sugen på en tripp. Någon gång i framtiden skall jag fasen dit! :D

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Jag har heller aldrig varit sådär sugen på USA som “alla andra”. Men har alltid drömt lite om en roadtrip genom USA, lite sådär i hemlighet.. ;)
  Nu vill jag det ännu mer! Amerikanarna är så jävla trevliga! Och NY är verkligen en helt fantastisk stad! Får du chansen tycker jag verkligen att du ska åka! :D

  [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg