Jun 04 2015

London dag 1.

Postad 13:30 i Resor -2015- London

Emilia kollade konstigt på mig när vi kom fram till Paddington Station och jag ville stanna för att fota “den maffiga jävla stationen!!” – “du vet, denna är inte så maffig om man jämför med andra Zarah-lilla..” (sade hon såklart inte, men hennes blick sade så!) :funny:
(Emilia har varit i London typ fyra gånger tidigare så hon har ju rätt bra koll) 

Jag är fascinerad över hur shopping kan ta över ens kropp så pass mycket att man orkar nästan konstant i 9-10 timmar trots att man bara sovit tre timmar natten innan. Dessutom på ett fullsmockat Oxford Street i London. Men jag och Emilia klarade det. Med ett restaurangbesök på kvällen!
Efter en natt på Connect Hotell Skavsta (mardrömskväll/-natt med lyhördhet från folk som pratade i korridoren utanför samt sprang i dörrar som “slog upp” vår dörr hela tiden.. vi skulle upp 04..)

Men vi landade i London runt 8 på morgonen på torsdagen och tog oss rätt smidigt till Paddington Street från Stansted. Så vi var ute på shoppinggatorna runt 10-11 på morgonen.

Vi körde ena sidan av Oxford Street samt Abercrombie and Fitch och Victorias Secret som är lite utav två “avstickare” från Oxford St. Samt en paus på Starbucks (bästa karamellfrappen + gratis Wifi!) Köpte även deras popcorn (märket “Bloom’s”) som är de bästa popcornen på denna planet! (Vanliga salta, inte kettle caramel..)

Fantastiskt väder för shopping, soligt och lagom temperatur för att inte svettas ihjäl och springa in och ut i butiker.

Vi hade tre mål mat vi bara skulle äta under vår Londonresa och det var: Sushi, indiskt samt äta på Bubba Gump.
Vi hade gått förbi en liten indisk restaurang påväg till hotellet på morgonen som bara låg 400 meter från vårt hotell på samma gata, den tog vi på kvällen. “The Ganges” på 101 Praed Street.
Rekommenderas!
Nanbrödet smälte i munnen och maten var helt suverän!
Colan var inte kall och personalen var inte superengagerad men utöver det; bra hak! Litet och genuint!

Vi däckade rätt hårt vid 23-tiden på kvällen.

4 Svankande katter.

4 Kommentarer to “London dag 1.”

 1. gamla momon 04 Jun 2015 at 17:42 1

  När du skriver om den indiska maten kommer jag att tänka på när din gamla pappa och jag var i London för typ hundra år sedan… :)
  Vi gick till en indisk restaurang, jag tog “mild” mat och pappa tog stark. Jag är ju inte så vidare värst förtjust i stark mat men jävlar i min lilla låda vad stark min var, trots att den skulle vara mild.
  Och din pappas… ja, hallegullan, jag trodde han skulle dö på fläcken! HAHAHAHA

  (han hade ont i rövhålet när han sket sedan, sa han, “det svider som eld därbak när jag gör #2”) :tounge:

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  hahaha!
  Ja, han sade att det var hans 30-årsdag ni firade där (?) Shit. Att ni har varit i min ålder, det är fan sjukt! :funny:

  Vår mat var inte alls stark, och riktigt god! Indiskt är underskattat! ;)

  [Svara]

 2. Kajsaon 05 Jun 2015 at 20:38 2

  Kul att läsa om din Londonresa :) Jag älskar London, varit där fyra gånger själv och är sjukt sugen på att åka dit i slutet av November. Julen i London = magisk! Tänk dej dekorationerna!! Dom kryddar!! Sjukt fint!! Älskar också Primark förresten, såklart!

  Kul att ni åt indiskt också, engelskmän älskar ju indisk mat! Det är från tiden jag bodde där jag lärde mej älska indisk mat :) Tror till och med att det engelskmän äter mest ute är chicken tikka masala och inte fish n’ chips som man kanske tror :P Åt ni fish n’ chips förresten? Serverat i tidningspapper? :P Och pommes frites med vinäger och mushy peas. Klassiker ;)

  Shit, blev galet sugen på London nu!

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Jag förstod på Emilia (och har hört mycket tidigare) om att julpyntningen i London är fantastisk, så kanske att det blir julshopping där någon gång ;)

  Vi åt faktiskt inte det.. våra dagar var lite “hårt ansatta” iom. att vi bara var där i tre dagar och indiskt, Bubba Gump och sushi var våra tre måsten (och blev våra middagar), det blev egentligen aldrig någon ordentlig lunch utan mest Pret eller Starbucks :)

  Jag vill dock redan tillbaka, det var verkligen sjukt kul att ta en weekend i London, gillar stan skarpt redan! Lite mer “hemma”-känsla än NY :)

  [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg