May 21 2009

Lördag 16/5 > Piazza Venezia & stadsvandring.

Postad 14:37 i Resor -2009- Rom

På lördagen gick vi upp sent och vandrade sedan nedåt åt “Piazza Venezia“. På vägen ned hamnade vi en galleria där svärmor köpte en skiva av en italiensk sångare som inte går att få tag på i Sverige, sedan gick vi förbi “Panteon” och gick in och tittade på det stora hålet i taket. Tänk vad häftigt att vara där när det regnar eller tom. snöar! (Händer väl inte jätteofta i Rom, men det KAN hända!)
Utanför såg vi en häst (med vagn) som betedde sig supermärkligt. Den liksom sträckte fram och ut halsen, vred på huvudet och sträckte ut tungan. Först skrattade vi ju lite, men sedan undrade jag om den var jättetörstig eller bara helt utmattad(?). Det var ju så otroligt varmt, men jag ville inte ge den iskallt vatten från min flaska, för jag tänkte att det kanske var FÖR kallt (hade haft våra flaskor i frysen och det var is i). Så att åka häst och vagn i Rom är ingenting jag någonsin kommer att stödja, har ingen aning om hur hästarna behandlas eller mår..

Men vi gick i alla fall vidare ned mot “Piazza Venezia” och tittade och gick upp för “Bröllopstårtan” (“Vittoriano“). Ville ju se lite av utsikten, även om det inte var så himla högt.
Så fort någon satte sig i trappen på “Vittoriano” var en vakt där och blåste i visselpipan och pekade att man inte fick sitta.
Jag vart förvånad över att det verkligen var vakter och poliser ÖVERALLT, man kände sig aldrig hotad eller rädd. Otroligt bra stad på så vis!

Väl nere vid “Vittoriano” bevittnade vi även en vacker brud som skulle gifta sig i kyrkan ovanför den lååånga trappen på baksidan. Hon satt i baksätet på bilen väldigt länge och väntade (säkert svalare) medan flera av hennes gäster stod runt om bilen och pratade. Efter en stund gick gästerna upp, och flera turister hade samlats runt bilen och trappan för att få se henne kliva ut, man såg ju lite av den vita gräddbakelsen då dörren var öppen.
Efter säkert 20-30 minuter kliver hon ut och alla applåderar och hon börjar färden upp för trappen med hennes mamma och pappa som hjälp.
Efteråt såg vi bilarna som gästerna hade kommit i, stora, svarta, blanka, likadana bilar och vi insåg att det där bröllopet var väldigt påkostat. :smile:

Efter att ha sett bruden kom ett gäng nunnor ned för trappen.

Efteråt lyckades vi åka med vår buss “Ciao Roma” ytterligare en gång trots att biljetten gick ut dagen innan, så vi åkte hela vägen hem. Skönt att slippa gå i den olidliga hettan!!
Hemma drack vi våra drinkar och vilade och bestämde vart vi skulle gå härnäst. Vi valde en restaurang som är känd för att ha Roms godaste pizzor. Men man skulle vara ute i god tid då det bildades kö in till restaurangen väldigt snabbt. Vi var inte ute i god tid, vi kom strax innan 21-tiden och det var lång kö, så vi valde en annan restaurang istället.
Vi var inställda på pizza så det blev pizza för hela slanten på den andra restaurangen istället. Pizzan var jättegod där och där satt vi och njöt av kvällsvärmen. Helt ljuvligt!
Tog dock lång tid att hitta bord vid 21-22-tiden på lördagkvällen. Nästan alla restauranger var fullbelamrade. Det blev således en sen middag, men vi var hemma vid 23.40-tiden på kvällen.
Påväg hem satt vår gitarrist och djurvän på sin vanliga trappa och skramlade ihop pengar.
Han hade två kaniner och en hund med sig, varje kväll, på samma trapp. Hunden låg alltid och sov och kaninerna satt helt lösa och mumsade på sallad.
Vi hörde honom dock aldrig spela gitarr, så vi tror inte att han kunde det, han höll i den bara för att man skulle tro att han kunde det, och gav honom pengar, hähä.

Ingen har vågat skriva ännu.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg