Apr 18 2012

Lovely memories.

Med dessa bilder säger jag TACK OCH GODNATT!
Varit på säkerhetsutbildning på nya jobbet och det tog musten ur mig.
Och ja.. jag saknar mitt Mexico. Over and out.

11 Svankande katter.

11 Kommentarer to “Lovely memories.”

 1. Cission 17 Apr 2012 at 21:56 1

  Ville bara berätta att idag har jag köpt Avénes rengöring och Locobase. Locobase har redan nu gjort UNDER för mina läppar. Peelade dem och har strykit på lite under dagen. Wow! Äntligen något som funkar.

  Rengöringen har jag inte hunnit testa än. :)

  du gör bra reklam du. ;)

  [Svara]

 2. Malinon 29 Aug 2012 at 13:36 2

  (...whisper from you...)
  Hej! Vilken trevlig blogg du driver!
  Satt härrom dagen och googlade diverse resmål till februari 2013. Innan har Asien känts som det självklara valet men efter att ha läst dina blogginlägg så känns Mexico väldigt lockande!
  Som jag förstått bokade du boende hemifrån. Är det att föredra? Såg också att ni bodde på samma ställe hela resan, skulle det vara en ide att bo några dagar i cancun som ni gjorde och sedan förflytta sig ut till någon annan plats på yucatan?
  Vill du berätta mer om prisläge på hotell, middagar osv? Vad anser du vara en lämplig budget per vecka om man vill åka på diverse utflykter, äta ordentlig mat en gång per dag osv?
  Tack på förhand!

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Nu vet jag att hemliga kommentarer inte funkar, utan syns, men kände inte att din kommentar innehöll något jättehemligt, så jag valde att publicera den :)

  Mexico är fantastiskt! ÅK!! ;)
  Det man bör veta är: Cancun är T U R I S T I G T!! Flashiga hotell, inkastare, roliga restauranger, fart och fläkt! Playa del Carmen är där alla svenskar hamnar, en lååååååång jättestor strand längs med hela Playa, och inte flera olika varianter som i Cancun. Tulum är “backpacker”-placet, lugn, ro och hängmattor.. vi personligen älskar Cancun och ville ha det som utgångsläge så vi bodde på samma ställe under hela vistelsen (båda gångerna), men eftersom det var så billigt hade vi lätt kunna åka iväg och betala för nätter på andra hotell.. men det blev aldrig aktuellt.

  Vi bokade hotell via hotels.com och flyg via flygresor.se, enkelt och så kan man välja exakt datum för sin resa, och inte bestämda datum via charterbolagen, som för övrigt är svinigt dyra! Så i vårt fall med inte så feta plånböcker var det VERKLIGEN att föredra! Sparade runt 12 000 PER SKALLE på att boka så!

  Prisläget på hotell är oerhört svårt att svara på då det finns superdeluxlyx-hotell eller mindre hotell, vi valde ett enkelt, renligt och trevligt hotell eftersom vi bara byter om och sover där, vi är inga sådana som vill lägga ut 20 000 på ett hotell när man ändå är ute och upplever landet och äter på restaurang, fy för att alltid äta på hotellet! :P Vårt hotell låg på 300 kronor natten.
  Middagar är oxå svårt att svara på, turiststråken är såklart dyrare än där invånarna själva äter, som på i vilken stad som helst :) Så det är oerhört svårt att lägga upp en budget för hur just ni kommer att göra. Ännu svårare då vi betalade för upplevelser/utflykter lite då och då och inte varje dag, vissa dagar var ju bara stranddagar, andra var köpcenterdagar och vissa var rena ut-och-uppleva-dagar :)

  Hoppas ni kommer iväg! :)

  [Svara]

 3. Marikaon 15 Nov 2012 at 11:54 3

  Hej halloj!
  Såg att du varit aktiv på resefoum ang. Mexiko så tänkte ta tillfället i akt att fråga dig ett par saker :D
  Jag och min sambo åker till Isla Holbox den 6 januari med Fritidsresor. Gah, såhär i efterhand hade jag lätt hellre bokat resan själv men jajajja. Jo, vet du hur lätt det kan tänkas vara att åka in över dagen till Cancun och shoppa? Eller finns det nåt annat köpcentrum närmare Holbox? Verkar ju ta 3 timmar med buss från Chiquila, kanske finns det expressbussar? Hoppas du har nåt hum om mina frågor :p

  Avslutar med att säga vilka fantastiska bilder! Längtar som en toka till resan nu :)

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Hej, kul att du hittat hit! :)
  Kommer aldrig mer boka en resa via ett resebolag, om jag säger så ;)
  Eller.. man ska aldrig säga aldrig, men just charter och solsemester kan man enkelt boka själv till en bråkdel av priset :)
  Vi ville göra tvärt emot er när vi var i Mexico sist. Första gången hade jag knappt hört talat om Holbox, men andra gången ville jag dit. Jag ville ta en dagstur dit, ta bussen snortidigt på morgon till Chiquilla och sen en speedboat över, men killen i informationen på vårt hotell tyckte inte det. Han sade att det nästan krävs en hotellövernattnig, minst. Så vi gjorde det aldrig, och ni vill ju samma sak fast tvärtom. Allt går bara man vill! Men frågan är hur mycket ni hinner i Cancun? Det finns SÅ mycket att se och göra! Försök hitta ett billigt hotell och bo över en eller två nätter, vårt hotell “Sotavento” är jättebilligt (enkelt) men rekomenderas varmt! :)

  [Svara]

 4. Annalisaon 25 Dec 2012 at 22:50 4

  Hejhejhej, hemskt massa hej! Kommenterar av samma anledning som Marika, jag och två tjejkompisar ska åka till Mexico om två veckor. Resenörden herself som alltid ska dubbelkolla, jämföra priser och cross reference allting ångrar djupt att hon bokade via Fritidsresor istället för att boka allt på egen hand. Speciellt när jag jämför kostnaderna på våra resor. >_<
  Till frågan! Vi har bokat all inclusive och jag är lite osäker på hur mycket fickpengar man borde ha med sig. Vi tänkte åka på några utflykter och äta ute några kvällar, är inte heller så mycket för att bara äta på hotellet egentligen men eftersom vi är 3 väldigt lata tjejer så kändes all inklusive smidigast vid bokningstillfället, samt kanske gå ut och festa några kvällar. Tror du att man klarar sig på 4000 kr på 2 veckor?

  Jag har länkat din blogg till mina kompisar så nu längtar vi ÄNNU mer! Du tar ju helt fantastiska bilder och jag skulle bli så nöjd om mina ens blir hälften så bra. God jul!

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Är ni “snåla” och äter ofta på hotellet så är det nog inga som helst problem :)
  Vi åt ute varje dag, gjorde mycket, åkte ofta över till Isla Mujeres (120.- per skalle t/r), simmade med delfiner, sjölejon och sjökor (1600.- för två pers), hyrde golfbil ofta, 250.-, åt ute varje dag – lunch och middag, fikade en del, shoppade mycket, tog taxi en del.. så vi gjorde ju av med mer än det dubbla än vad ni gjorde (eller JAG ska jag säga, för mina fickpengar blev över 10 000.-, LÄTT! xD ). Men som sagt, ni har ju redan mat betald kan man ju säga :)
  Och blir det mest sol och bad kan ni nog leva rätt snålt, drinkar är inte så dyrt så party lär ju således inte heller bli dyrt ;)

  Ni kommer ha det askalas!

  [Svara]

 5. Annalisaon 27 Dec 2012 at 2:25 5

  Åh, grymt! Tack för snabbt svar :) Är mest rädd för att pengarna inte ska räcka till alla utflykter och aktiviteter jag vill göra men i värsta fall får jag väl bara äta ute 1-2 ggr även fast man skulle vilja prova på mer. Carlos’n Charlie’s måste jag till i alla fall!

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Ja, C’n C är ett MÅSTE! Mycket bättre i Cancun än i Playa dessutom, så ta det om ni åker till Cancun någon dag! :D :D

  Bubba Gump är oxå ett måste, oxå en temarestaurang i Cancun! Fantastiskt god mat (RIBS!) samt en av deras efterrätter, typ cookie dough-paj med glass eller vad den hette.. åhhhhh… *dreggel*

  [Svara]

  Annalisa Reply:

  Åååååh, jag som älskar ribs! Fan då, får väl växla lite mer än vad jag hade tänkt mig. Vill ju inte behöva snåla där :)

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Hellre för mycket i fickpengar och ha kvar när jag kommer hem än att det tar slut där eller att man måste stå över saker man inte har råd med. Bättre att ångra att man satte sprätt på pengar än att ångra att man inte gjorde saker ;)
  Så har du möjligheten att skramla ihop mer så gör det :)

  [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg