May 22 2009

Måndag 18/5 > Sista dagen i Rom.

Postad 1:33 i Resor -2009- Rom

Detta var den enda dagen på hela veckan som vi alla fyra INTE höll ihop.
Svärmor med gubbe pinnade iväg tidigt på förmiddagen och skulle gå en stor shoppinggata och titta, sedan ned till Colosseum och köpa en specifik t-shirt. Det kände varken jag eller A oss sugna på.

Så vi tog en lååång sovmorgon och gick ut på eftermiddagen. Vi (ehm, jag) hade bara två stopp jag ville göra, och det var att gå och fota en port och några fönster på en gata som heter “Via Gregoriana” som ligger precis övanför “Spanska Trappan” (alltså väldigt nära oss), och sedan gå och titta på “Kapucinerkryptan” som ligger längst ned på “Via Veneto” där vi bodde (precis vid “Piazza Barberini” som ligger precis nedanför vår gata “Via Veneto”).

Så vi började gå mot “jättegapen” (den stora porten och fönstrena) som ser ut som stora monster med stora munnar. Jag ville fota dessa coola fönster och den coola porten, och vi går nästan hela gatan upp mot “Spanska Trappan” när vi ser den stora porten. Men tror ni inte att det står byggnadsställningar och hänger stora, vita/halvgenomskinliga skynken för?! DET ENDA huset på hela gatan där de håller på att renovera!! :eek:
I vilket fall ser porten ut såhär, riktigt ball. Men inte äger jag några bilder på den… :sad:

Vi stannade för att köpa en smörgås i ett av “drickstånden” och satte oss i en liten trapp precis bredvid “Spanska Trappan” och åt och matade duvor. Har aldrig sett en svart duva förut..

Sedan gick vi mot “Kapucinerkryptan”. Och detta ställe.. oh my god.. det är så vidrigt fachinerande!
Det är som 6 stycken små kapell under en stor kyrka där man smyckat kapellen med skelettdelar av gamla munkar.. det var som “vackra” mönster på väggarna och tom. små taklyktor av benknotor som hängde från taken!!
Tydligen har 4000 döda munkar använts till detta.. det var så bisarrt och konstigt att gå där!
Dessvärre fick man inte fota, men hittade lite bilder på nätet.
Inträdet var på minst 1€, men man fick gärna bidra med mer (man lade mynt i en skål påväg in).
Öppettiderna är fre-ons mellan 9-12 och 15-18.

Efteråt gick vi hem igen och väntade in svärmor med gubbe, sedan gick vi mot pizzerian “med Roms godaste pizzor” där det snabbt bildades kö utanför om man kom sent (dit vi inte kom in på lördagen). Vi var där vid 20-tiden och visst var det lite kö, men vi kom in rätt snabbt ändå.
Restaurangen låg ned mot “Piazza Navona” och hette “Da Baffetto”.
Pizzorna var ljuvliga!! Riktigt, riktigt tunna och goda!
Jag älskade alla pizzor vi åt i Rom, men “Da Baffettos” pizzor fick förstapris av mig.

Efter underbara pizzor gick vi hem och skulle packa, men jag tvingade hela gänget att stanna och ta en Cappuccino con panna (Cappuccino med grädde) på cafét utanför vår port. Jag och A hade nämligen tagit en varsin sådan tidigare på dagen och jag vart helt frälst!! Jag som inte dricker kaffe blev helt förvånad över hur gott det var!
Så arg på mig själv att jag inte testade denna kaffe tidigare. Hann bara få i mig två stycken på hela resan, och det var sista dagen..

Det var även en del ångest över att det var sista kvällen..

2 Svankande katter.

2 Kommentarer to “Måndag 18/5 > Sista dagen i Rom.”

 1. Annelion 19 Mar 2012 at 16:35 1

  Hej!
  hittade din blogg när jag sökte på italien. Ska dit i 4 dagar i september (låångt kvar ;)) och både jag och min kusin blev lite nyfikna på att gå in i den där kryptan fastän det verkar sjukt läskigt haha. Men det är väl verkligen någonting unikt i alla fall! Men vart ligger den där kryptan? Vi kommer bo väldigt nära Termini, vilket jag fått för mig att det ligger väldigt nära ‘stan’.
  Jag som inte tycker om pizza här i sverige kanske kan tänkas tycka om dom i italien istället ;)
  ha det bra! / A

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Vad roligt! Rom är verkligen fantastiskt! :D

  Kryptan ligger under kyrkan Santa Maria della Concezione dei Cappuccini vid Via Veneto nära Piazza Barberini :)
  Från Termini vet jag inte hur långt det kan vara att gå, 30-40 min kanske? Rom är ju inte sådär överdrivet stort om man vill se de största sevärdheterna ;)

  Hoppas pizzan smakar!
  Zarah-Lou recently posted..På riktigt.My Profile

  [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg