Oct 10 2010

Marknaden i hangarerna.

Postad 14:31 i Resor -2010- Riga

Riga är inte direkt en stad man hört så mycket om tidigare, så vi visste egentligen inte alls vad vi ville/skulle göra när vi kom fram. Men efter att ha frågat lite nära och kära så var “marknaden i hangarerna” och “Gamla stan” två måsten.
Så det första vi gjorde när vi kom fram var att hoppa på spårvagnen och åka söder om stan till marknaden i hangarerna.

Vi visste inte alls vad vi skulle förvänta oss, men vi drogs typ tillbaka till 50-talet så fort vi klev in. Det var verkligen en upplevelse!
Det var folk överallt, det var marknadsstånd överallt med allt från färsk fisk, kött, grönsaker, kryddor, bakverk, kläder, skor, väskor, godis och massor av annat!
Kan väl inte säga att så mycket tilltalade mig och min smak, det mesta var väldigt “tantigt” och “gammaldags”, men som sagt, upplevelsen var verkligen häftig!
Det var en hangar för “varje del”, men alla hangarer satt ändå ihop så man kunde gå mellan dem.

Fiskdelen stank verkligen när man gick in, men man vande sig vid lukten ganska snart.
Där inne fanns ALLT i fiskväg! Vi gick tom. förbi en fiskdisk där de slängde upp fortfarande levande fiskar som sprattlade och som kippade efter luft i plastpåsen när någon köpte en..
Det gjorde riktigt ont i hjärtat av att se det..

Till min stora glädje var det en dam som sålde nygjorda munkar för 0.1 LATs (1.3 kronor) – och visst, de funkade, men de var inte i närheten så goda som marknadsmunkarna i sverige. Hennes smakade lite för mycket “matfrityrolja”. Men priset kan man inte klaga på ;) (1 LVL – Latvian Lat var ungefär 13,14 kronor nu när vi var där).

Marknaden fortsatte utomhus och vi hade verkligen tur med vädret! Det var dock väldigt kallt då det var så öppet, men solen tittade fram hela dagen :)

En superfin Rigiansk katt ;)

Ingen har vågat skriva ännu.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg