Jan 16 2012

Semestra i Mexico.

Här är mina för- och nackdelar med att semestra i Mexico; Yucatanhalvön/Riviera Maya (Cancún, Playa del Carmen, Tulum, Akumal, Cozumel, Isla Mujeres m.fl.)

Vi var där 2011/2012 och 2010.

+ Alla utflykter/det stora utbudet av upplevelser
Det finns så OTROLIGT mycket att se och göra! Ni ska se alla dessa pärmar med upplevelser och ihopsatta paket för ALLA smaker hos alla dessa försäljare på gatorna! (Boka dock på ställen som är seriösa, oftast har hotellen sina egna “guider” som bokar det ni vill göra!)
Djungelturer med Hummer, Djungelturer med fyrhjulingar, snorklingsutflykter, åka och se flamingos, delfiner, krokodiler, fiska, dyka, parasailing, utflykter till öar, partybåtar, mayaruiner, cenotes mm. mm. mm. mm.
(Världens näst största korallrev finns även här. Det största hittar man i Australien).

+ Kultur & historia
Är man intresserad av detta är Yucatanhalvön ett bra resemål. Även om du inte är intresserad av detta (som jag), så kommer du bli det i alla fall! Mayakulturen och allt som Mexico har att erbjuda i kulturväg är verkligen otroligt intressant! En tripp till Chichén Itzá är ett måste (och bocka av ett av världens underverk!)

+ Inga insekter
Och det är ju märkligt, det är det första man tänker på när man hör “Mexico”, näst efter den där bilden på tacos i huvudet, typ.
Inga spindlar, ormar, flugor, myggor eller annat.. gå ut på kvällen och ät utan problem! Sitt ute! Ligg på stranden och ha det gött, ät gött, inga flugor kommer störa dig! Men var beredd på ödlor. Små som lite större. Men var tacksam, det är väl dessa söta krakar som håller småkrypen på plats? :P (Och de är mer rädd för dig än vad du är för dem. De springer så fort de ser dig.. och no offence, men det hade jag oxå gjort..)

+ Alla underbara stränder
Sanden är vit och alldeles underbar! Det som är extra bra med Mexicos stränder är att sanden är så pass fin att sanden inte ens hinner bli varm! Du bränner inte fötterna av dig, utan kan gå barfota i stranden när som helst – SÅ UNDERBART!! Stränder som blir brännheta suger!
(De fina sandkornen “blåser omkring”, därför blir inte sanden het. Men att sanden “blåser omkring” är absolut ingenting som märks. Du märker bara att sanden är sval!)
Sedan ska vi inte tala om X antal stränder som finns överallt! Man får bada på vilka stränder man vill. I Mexico får inte hotell “äga” stränder, eller ta betalt om du badar vid “deras” strand. Så man får bada precis vart man vill!

+ Maten
Hallåååå! Mexico! Mexikansk mat! Behöver ingen närmare beskrivning alltså..

+ Människorna/människosynen
Det här är en av de bästa sakerna med Mexico och mexikanarna (och även turisterna själva) – de bryr sig inte ett skit om hur du ser ut! Gå i bikini i köpcentret – DET ÄR OK! Sola toppless på stränderna – DET ÄR OK! Väg 190 kg och använd stringbikini – DET ÄR OK! Det finns ingen som säger något. Som pekar och skrattar. Som dömer dig. Alla är öppna, glada och välkomnar dig hur du än må se ut!
Mexico är inget land där du behöver “gömma axlar och knän när du lämnat stranden”. Nej, nej.. i Mexico har du SEMESTER och det är tamejfan all in! Älskar’t!

+ Priserna
Det är inte superbilligt, men det är inte dyrt heller. Det går bra för svenskarna att semestra här.
Vill man leva lyxliv går det bra, det finns hur mycket lyxhotell som helst. Vill man leva på lite mindre pengar går det oxå jättebra. Det finns allt för alla prisklasser!
Sedan kan man råka ut för dyrare restauranger och små pärlor som knappt tar betalt och gör apgoda drinkar och mat!

+ Åka buss
Du behöver inte ta taxi överallt. Taxi är inte dyrt, men i jämförelse med bussarna.. svindyrt!
Är du i Cancún går bussarna mellan Downtown Cancún (där alla mexarna bor) och hotellkomplexet Cancún hela tiden! Hoppa på en buss, säg till busschauffören var du vill att han ska ropa (om ni inte vet var XX restaurang ligger tex.), betala och ta en plats. Superenkelt! (Ska ni däremot FRÅN hotellkomplexet och in till något specifikt ställe i Downtown Cancún kan det vara bra att ta reda på vilken buss ni ska ta, men eftersom hela hotellkomplexet är EN väg norr, och EN väg söder, kan ni ta vilken buss som helst om ni ska ut och käka osv.)
Åk till busstationen och ta en buss till Playa del Carmen, Cancún, Tulum, Akumal eller vart du nu vill åka. Du får all hjälp du behöver i biljettluckan och det kostar nästan ingenting att åka! Bussarna är jättebekväma med AC och grejjer!

+ Exploaterat & genuint
Läser man om Cancún på nätet så är många väldigt skeptiska när det kommer till Cancún då det är “för turistigt”. Själv ser jag det bara positivt; du har Cancún – där du hittar myller, nattliv, affärer som inte ens finns i Sverige, stränder och massa håll-i-gång på ett enda ställe. Här finns ALLT, du saknar inget!
Klarar man inte av det kan man ta bussen till jättelugna Tulum eller Akumal. Där finner man lugnet. Inget myller och håll-i-gång. Det är kul att man kan välja hur man vill spendera sina dagar här!

+ Det passar alla
Reser du hit ensam, med en kompis, ett kompisgäng, din partner, din son/dotter eller med din familj så kommer ni att trivas! Här finns det alltid något för alla!
Ligga och glassa i en solstol i två veckor, vara ute och svänga sina lurvor till klockan 6 på morgonen i två veckor, åka till alla häftiga vattenparker med barnen och bygga sandslott i två veckor eller bara gå omkring och vara sådär lyckligt kär och göra en massa romantiska saker med den man älskar hela semestern (i Plaza la Isla kan ni tom. åka gondol, tihi)!

- Fler svenskar börjar hitta dit
Missförstå mig inte, det är bara kul att folk börjar se sig om efter fler vinterresor som inte går till Thailand. Men samtidigt är jag jätterädd att alla ska inse att Mexico är så jäkla underbart att Mexico kommer bli det nya Thailand. Det vore tråkigt. Just nu är det jättekul att Mexico är så pass exotiskt!

- Alla dessa inkastare och säljare på gator och torg
Du kan inte bara gå omkring, titta och lunka på och bara njuta när du går på gatorna. Det är alltid “only 1 dollar!”, “good prices just for you!”, “come and take a look in my shop! Good prices!” man SPYR på dem efter några dagar. Detta var jag inte alls beredd på första gången vi var där.

- Det blir mörkt tidigt
Vid 17.30 redan. Men det hör ju alla länder till nära ekvatorn. Lite trist..

- Dricks
Detta tjat om dricks överallt. Visst, jag köper att många som jobbar lever väldigt mycket på dricksen här borta, men det blir lixom FÖR mycket.. alla som kommer fram till ditt bord på restaurangen och spexar – ska ha dricks. Taxichaufförerna – vill ha dricks. När du hyr en golfbil på Isla Mujeres – uthyraren vill ha dricks. Du köper transfer till flygplatsen via hotellet – chauffören vill ha dricks.. dricks, dricks, dricks..

- “Det är ju farligt i Mexico!”
Jag.Är.Så.Trött.På.Detta!
Alla ni som bokar en resa hit och berättar för vänner och bekanta, det FÖRSTA ni kommer att få höra “åhh, så underbaaaaart! Men.. det är väl farligt där?!”
S U C K !
Nej och åter nej. Ni kan känna er jättelugna här!

- Svårt att hitta genuina prylar
Lite löjligt kanske, men jag ville verkligen försöka fylla ut minuslistan så att ni inte tror att jag BARA vill skriva gott om Mexico! haha, ni kanske tror att jag inte kan ge en rättvis bild när jag skriver om paradiset på jorden? :P
Men jo, jag tycker detta är svårt. Det är bara en massa fula prylar överallt, ingenting som känns “genuint” eller “Mexico”. Det står bara “Cancún” eller “Playa del Carmen” på allt.. eller så är det hängmattor eller filtar. Inte så kul med andra ord..
Det enda genuina jag hittade var deras keramik (köpte 8 stycken keramiktallrikar till mig själv sist), samt den där gubben som gjorde egna flaskor och glas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Svankande katter.

15 Kommentarer to “Semestra i Mexico.”

 1. Vivion 17 Jan 2012 at 11:21 1

  Riktigt bra inlägg ! Massa bra tips som vanligt ;)

  [Svara]

 2. J O H A N N Aon 05 Feb 2012 at 13:15 2

  Tack för ovärderligt info! Vi sitter just nu och funderar på att boka en resa till Isla Mujeres. Väger det med Cancun och Tulum men ditt inlägg fick mig att bli övertygad :) Vi har aldrig varit i Mexico förut så det var verkligen kul att läsa din blogg. Thanks!!
  J O H A N N A recently posted..DetailsMy Profile

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Tack, vad kul att folk får användning för det! :D
  Isla Mujeres är vår stora Mexicofavorit, helt klart! Hur länga hade ni tänkt bo på ön? För den är trots allt ganska liten.. :)

  [Svara]

 3. J O H A N N Aon 05 Feb 2012 at 14:18 3

  Vi hade nog tänkt 14 nätter…är det för länge? Vi är helt klart sugna på utflykter, typ till Chichen Itza och min kille har dykcert så han vill gärna dyka om det finns möjlighet till det. Tycker du det är bättre att man bara är 1v på Mujeres och 1v i cancun?
  J O H A N N A recently posted..DetailsMy Profile

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Jo, jag tror det faktiskt :)
  Speciellt om ni vill göra utflykter till Chichen Itza, Tulum, Playa del Carmen, Cozumel, Akumal och Cancun m.fl. Då är det ju lättare att bo i Cancun/på fastlandet så att säga.
  Isla Mujeres är ju som sagt underbart, men 2-3 veckor på samma ö kanske inte är så roligt om man är på semester och vill se och uppleva saker! :)

  [Svara]

 4. Gentianaon 01 Oct 2012 at 22:12 4

  Hej

  efter att ha googlat lite på Mexico så hamnade jag på din blogg av en slump! Jag och min sambo vill resa till Mexico, och vi har tittat lite på Cancun! Har du några erfarenheter därifrån? Vi är ute efter avkoppling med sol/bad och några utflykter :) . Tack på förhand. MVH Gentiana

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Erfarenhet? Jag har två Mexicokategorier som går att läsa ;)

  [Svara]

  Gentiana Reply:

  Oj, hade missat de två kategorierna! Åhhhh så underbart ni verkar ha haft det! Mexico kommer det nog bli! Har du några tips på billiga flygbiljetter dit? ;) Tack för snabbt svar, uppskattar det ;) MVH Genti

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Det är bara att sitta dygnet runt på flygresor.se och haffa de biljetterna som släpps och är riktigt billiga! Så gjorde vi båda gångerna! :)

  [Svara]

 5. Sippanon 08 Nov 2012 at 23:47 5

  Hej!
  Slank in här via Google.
  Rekognoserar lite på nätet inför en kommande Mexicoresa som går av stapeln i mitten på februari.
  Kul att se alla dina fina bilder från bla Isla Mujeres där vi kommer att bo under en del av resan.
  Tack för fin info också!
  Ha det bra.
  Hälsningar från Sippan.

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Isla Mujeres är vår pärla, vi valde dock inte att bo där då båtarna till fastlandet inte går så sent, så man blir “lite fast”, även fast ön är underbar :)
  Vi tog daxturer dit istället, sen hem på kvällen och njöt av vad Cancun hade att erbjuda, det är lite mer fart där, som ni nog kommer att märka ;)

  Ha en underbar resa!

  [Svara]

 6. Petronellaon 28 Jul 2014 at 21:35 6

  (...whisper from you...)
  Hej
  Jag är också förälskad i Mexico och tänker åka tillbaks till vintern/våren men det är ju så förbaskat dyrt så jag undrar hur du får ihop flygstol med hotell. Jag vill bo på två särskilda hotell, ett i playa del carmen och ett på holbox. Måste ju nästan göra klart med hotellen först och sedan leta flygstol? Vill bara bo på dessa hotell eftersom det är lite “hemma” och var bra där. Tyvärr tycker många andra det också :( så i vilken ände ska jag börja eller ska man vänta och se om priserna sjunker längre fram? (om inte allt e upptaget då)

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Det blir ju lite knivigt det där om man ska boka hotell eller flyg först..
  När jag har bokat har jag sett ut ett hotell, dubbelkollat tillgängligheten – eller om jag inte kunnat se det, så har jag bokat hotellet PRECIS efter att jag har bokat flygstolarna.
  Flygstolarna brukar jag sitta och jaga i flera dagar innan jag tillslut köper. Om inte priset är jättebilligt på första försöket ;)
  Men flygstolarna brukar jag boka först, så att man i alla fall kommer till landet, skulle det skita sig med hotell finns det ju faktiskt andra hotell, det viktigaste är att man kommer fram! ;)
  Jag tror inte att man kan vänta hur länge som helst på bra priser.. eller så kör man verkligen is i magen och hoppas på tomma flygstolar bara dagar innan, men det har jag aldrig vågat..

  [Svara]

 7. Petronellaon 08 Feb 2015 at 9:34 7

  (...whisper from you...)
  http://ksb.apollo.se/cgi-bin/ksb.cgi/www/bookingGuide/index.p?sid=32d5d73010df3d0df7fb76eceed48467&type=page&page=GuidePage&brandCode=apollo&departureAreaCode=ARN&durationInDays=14&flightDate=2015-03-09&flightSerieCode=ACUN1&hotelCode=XAR&marketCode=sweden&numberOfAdultPassengers=1&travelAreaCode=CUN&tripCategoryCode=flightOnly

  Stockholm-Cancun t/r 9 mars 3998:-
  Själv bokade jag tidigt och betalade mycket mer ;)

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Åhhhhhhh…. viiiiiiiill!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg