Jun 12 2016

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden.

Postad 15:41 i Resor -2016- Mauritius

botan01

Idag skulle vi då ÄNTLIGEN till Botaniska. Som vi har sagt att vi ska göra sedan dag ett typ :P
Vi gick ut och ställde oss och väntade på bussen, fram kör en kille med sin van och säger att han kan köra oss gratis till Grand Bay (ca 7 min bort). Jag köper inte “gratis” och frågar vad haken är; “ingen!”
Jag blir fundersam och frågar vad han tar för att köra oss till Botaniska. Efter en del om och men så hoppar vi på erbjudandet och i bilfärden dit (ca 20 min) så får vi reda på att han är en guide som gör ditten och datten och vips så har vi bokat in simma med vilda delfiner redan imorgon! Störtskön kille, mitt i Ramadan! Trots fasta var han på strålande humör! ;)
Jag tänkte att efter att han släppt av oss vid Botaniska ska vi hålla hårt i honom. Han ska få stå för alla våra utflykter! Han var verkligen mån om att visa oss saker och berättade glatt om Mauritius.

Jag rekommenderar varmt ett besök i Botaniska! Om ni inte har jättemånga dagar på er så kan ni skippa det, men har ni god tid och vill avvara en dag för att traska runt i en skön miljö så är detta toppen! :)

Nu till bildbomben. OBS! Spindelbild mot slutet.

botan02

botan03

botan04

botan05

botan06

Fiskarfågeln. Satt helt blixtstilla på den där pinnen, så jag fattar inte hur vi fick syn på den ens. Jag såg framför mig hur den skulle dyka ned, fånga en fet fisk och sedan flyga iväg med den. Men nej.. den dök, fast satt kvar och fångade små spigg. Sen gjorde den om proceduren. En riktig fiskare!

botan07

botan08

botan09

Visst ser denna blomma ut som en grillad, öppen rödlök, Emilia? ;)

botan10

botan11

Fotat med telezoom. Så ingen fara på taket. Först såg vi bara ett ENORMT nät och en kall kår gick igenom mig. Men jag behöll lugnet och kunde faktiskt stå och titta på den. Och ja, tom. fota den! Jag tror att min spindelrädsla börjar avta. Har ingen i min närhet som är spindelrädd, och jag tror det är andras rädslor som speglat av sig på mig. Visst, andra får fortfarande ta bort fetasen hemma på somrarna, men jag blir inte alls panikslagen på samma sätt som när jag var liten. Så otroligt skönt! :)

botan12

Är lite besviken över att vi inte såg Flying foxes (fruit bats) på lägre höjd… jag visste att de skulle finnas där inne, men mitt telezoom räckte inte hela vägen upp i trädtoppen.. Hade kunnat döda för att få hålla i en sådan här, eller i alla fall få se dem på riktigt, riktigt nära håll! <3

Åka till Australien och jobba med (räddade) fruit bats, ja tack!

Ingen har vågat skriva ännu.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg