Apr 05 2013

Thailand vs. Mexico.

Jämför “paradis” med “paradis”.
Vad är det “alla” svenskar ser i Thailand? Vad är det som gör att Mexico växer lavinartat just nu?

Jag vet inte!

Skämt å sido, detta är mina högst personliga åsikter och upplevelser. Men tänkte att det kunde vara kul att jämföra “asiens paradis” med Mexico.

Det här var väldigt kul att göra!
Tänker inte göra det här med alla resemål vi gör, men just Thailand och Mexico känns väldigt aktuellt just för att Thailand är “det nya Gran Canaria” dit ALLA svenskar vallfärdar varje år, och så uppstickaren Mexico dit svenskarna börjat hitta nu istället, och växer väldigt snabbt.
Hade ju inte gått att jämföra Thailand med Jamaica direkt, känner typ ingen som åkt till Jamaica, men hela min kompisskara avgudar Thailand och åker alltid dit. Bara ett exempel på att varenda svensk varit i Thailand lixom ;)

Det tråkiga i kråksången är att folk verkar välja Thailand som första “stora”/långa resan i sina liv, trivs i värmen, och sen inte vill se sig om efter andra varma länder. Det är precis en sådan person jag INTE vill bli, och det har jag skrivit om förr. Jag vill inte bli en sån som har chansen att resa någon gång varje år – och då alltid väljer samma resemål. Jag vill se VÄRLDEN. Kunna jämföra, uppleva OLIKA kulturer, olika mat, olika språk, olika natur, olika djur.. olika.. ALLT!
För sen, när jag blir gammal, gaggig och grå, om en massa år, DÅ ska jag välja det bästa av det bästa och åka dit varje gång jag får chansen. Nu när jag är ung, det är då jag vill passa på att åka runt som en tok för att kunna hitta “det bästa av det bästa”. Men det verkar bara vara jag.. ;)

En kompis sade “ja, man har ju sina favoritländer”, när jag berättade att jag gillade Mexico mer (hon älskar Thailand), men jag känner mer att jag har “favoritkriterier”. Ja, både jag och Andree är nog NÅGOT bortskämda och har höjt standarden efter Mexico. Men åker man så pass långt som till andra sidan jorden, då vill i alla fall JAG ha vackra stränder med vackert vatten, god mat och goda drinkar. Jag tycker inte det är så mycket begärt. Egentligen. Jag kommer älska andra länder också, som har dessa kriterier. Men det gäller ju att se sig om och inte fastna i samma land hela tiden.
(Även om jag vill! OHHH vad jag vill! Skulle kunna åka till Mexico år efter år efter år – jag vet vad vi får, jag vet var man ska lägga krutet [jag vet vart man ska hänga, jag vet vart man ska käka] osv. men jag VÄGRAR bli så bekväm och lat! Vägrar!! Jag vill fylla på min resebank i hjärnan, och inte bara öppna en dörr till ett enda rum i den där banken varje gång!)

FRUSTRATION!
Mest för att jag vill se sååå mycket!
Och just nu är jag helt inställd på att beta av varenda liten (och stor) ö i Karibien. Där finns mitt hjärta kvar :)

3 Svankande katter.

3 Kommentarer to “Thailand vs. Mexico.”

 1. Neliaon 06 Apr 2013 at 0:11 1

  Kul att läsa! Har ungf samma känsla som du hade efter att ha besökt Thailand förra året. Men det jag saknade var latinokrut i folket. Det är nästan samma klimat men jag trivs mer på Kuba än Thailand, folket är livligare, roligare och ja det blev inte ngt land jag föll för särskilt. Däremot ska det bli kul med Mexico i år att jämföra med Kuba. :-)

  [Svara]

 2. Åsaon 07 Apr 2013 at 10:14 2

  Hej, jag har varit sugen på Mexico ett bra tag nu. Det får det bli nästa gång. Vi är en familj med 2 barn och vi reser mycket (inte för att vi är rika utan för att vi prioriterar resandet). Har varit i Thailand, och visst det är fint, god mat, men whats the big deal som gör att man återvänder år efter år? Jag fattar inte det.
  Nu senast var vi i Kenya. Fasen vilken upplevelse; djuren, den röda jorden, de leende människorna.
  Gillar din blogg.

  Åsa

  [Svara]

 3. Anonymon 16 Oct 2013 at 20:23 3

  Helt rätt, håller med 110%, synd bara att inte fler svenskar vågar prova nya saker, varit på båda ställena och du gör en bra analys som jag tror de flesta som upplevt de två länderna skulle hålla med om, sedan finns det så mycket bättre ställen än just dessa två men Yucatan är i sin helhet klart bättre än södra Thailand!

  [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg