Jan 08 2012

The “azzum” guide!

Postad 17:59 i Resor -2011/2012- Mexico

Hade väldigt gärna velat blogga om vår fantastiska guide vi hade till Chichén Itzá den dagen vi hade varit där, men internet var inte särskilt snabbt där på hotellet – så att lägga upp en video på tuben var helt uteslutet..

Jag är så ENORMT glad att vi fick Simón som vår guide! Medan de flesta andra guider pratade om ruinerna i Chichén Itzá i ungefär 20 minter, bad sina grupp att ha “free time” efter det och själva stå i skuggan och dricka lite bira med sina andra guidekompisar så blev vår grupp istället (bokstavligt talat) utslängda från Chichén Itzá för att Simón brann så hårt för sitt jobb!
Och SÅ MYCKET som vi fick lära oss! Och SÅ MYCKET som man tyvärr inte ens kan komma ihåg av ALL information! :funny:

Det var otroligt mycket passion i Simón och man kunde verkligen se hur han brann för detta!
Han gick runt där med sin käpp (en pinne), pratade passionerat om varje tempel, hur allt var “azzum!” för att sedan bli tyst i diverse konstpauser för att sedan avbryta tystnaden med ett abrupts “now. Come!” för att galoppera vidare till nästa ruin.
Mayafolket som fortfarande bor i krokarna och försöker sälja sina hemmagjorda saker älskade Simón. Han var inte sen med att gå och prata med dem på spanska mellan varje ruin. Men de visste precis vad som gällde och ställde sig en bit ifrån när han ville ge oss informaion. Sedan kom (främst) barnen springandes och gick bredvid Simón vid varje liten promenad.

Vi fick även lyssna på sånger som barnen sjöng för oss ibland. Man förstod ju inte så mycket, men det var troligtvis riktigt mycket gamla sånger som gått i arv.
Sedan fick vi såklart klappa händerna vid El Castillo. Ljudet som blir av klapparna studdsar upp för trapporna och blir som ett coolt eko uppe i pyramidens topp/rum. Det hörs i detta lilla videoklipp. På den sidan där trappan var förstörd går det inte att få till detta ljud..

YouTube Preview Image

Alla ni som ska besöka Chichén Itzá någon gång – jag håller verkligen alla tummar jag har för att ni får Simón Chávez Flores som guide (han pratar både engelska, spanska och franska), för han är helt otrolig! Så mycket kunnande och passion! En otroligt allmänbildad herre och man kan inte annat än älska denna man!

Vi går genom djungeln och Simón hittar ett löv på marken och berättar för oss att mayafolket torkade och rökte dessa blad. Han satte det mot munnen, tog ett djupt andetag och pratade som om han puffade ut rök samtidigt; “It’s… drugs…” :funny:

3 Svankande katter.

3 Kommentarer to “The “azzum” guide!”

 1. Sophieon 07 Aug 2012 at 11:33 1

  Hej,
  Hur gjorde ni för att få Simon som guide? Vem bokade ni genom? :-)

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Det var helt slumpartat. Vi bokade Chichen Itza via vårat hotell, och på vår buss fanns Simon :)

  Men fråga om personen som bokar har möjlighet att kolla upp vilka dagar Simon ska jobba och fråga om det finns möjlighet att boka in er på någon av de grupperna :)

  Simón Chávez Flores heter han, och det är SÅ värt det!!!! :D

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Jag menar: jag har otroligt svårt att tro att de INTE kommer veta vem Simon är ;)

  [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg