Jun 02 2014

Top of the Rock.

Postad 8:54 i Resor -2014- New York

Sista kvällen i New York.
Efter Central Park tog vi oss hem och vilade ett par timmar på hotellrummet.

Så runt 18-tiden tog vi oss upp mot Rockefeller Center för att åka upp till toppen – Top of the Rock.
Vi ville ha biljetter runt 19-tiden för att, som sagt, hinna med både dagbilder och kvällsbilder.
Det var otroligt uppstyrt för att åka upp, man kunde inte köpa biljetter till ett visst klockslag om det var fullt.. men man fick stanna där uppe hur länge man ville……

Vid solnedgången trängdes alla längst ut vid kanterna på byggnaden, jag hade ställt mig där säkert 20-30 minuter innan solen skulle gå ned just för att jag visste att ALLA skulle stå och trängas. Det var otroligt mycket folk vid solnedgång och sedan efteråt.

Men what a view!! Åt alla fyra väderstreck! Empire State är högre, ungefär 120 meter, men behövs det? Dessutom får du med Empire State på bilderna från Top of the Rock.

Valet var lätt. Hade planerat att åka upp i båda, men det kostade en slant! Empire State var dessutom en aning dyrare.
29 dollar kostade det att åka upp i Top och the Rock. Det var köer, kontroller och en skithäftig hiss som gick aaasafoooort och hade glastak, och så hade de lyst upp hela hisschaktet!

Sista dagen i New York tog vi sovmorgon, packade, satte oss i lobbyn vid vårat hotell “Pennsylvania Hotel” (prisvärt då man aldrig är där ;) ), turades om att vakta väskorna. Hann med en sväng in på Macy’s men blev helt förskräckt och tog mig snabbt ut igen och så bar det iväg till flygplatsen vid 14-tiden.

6 Svankande katter.

6 Kommentarer to “Top of the Rock.”

 1. gamla momon 02 Jun 2014 at 11:44 1

  Alla bilder är så häftiga, men den näst sista… WOW! ::3

  Jag vill också se NY. IRL. *buhuuuu*

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Jag åker lätt dit med dig! ;) ::3

  [Svara]

 2. Elfridaon 02 Jun 2014 at 11:48 2

  Åh jisses! Skitsnabb hiss med glastak?! Jag klarar knappt av att åka hiss i vanliga lägenheter på kanske fem våningar. Jag får panik och klaustrofobi, typ. Men vilka underbara foton! Den näst sista fick mig nästan att rysa och fundera på hur New York ser ut när man liksom zoomar ut jordklotet (flummigt). Det ÄR någonting med alla dessa ljuskällor som fascinerar mig.

  Nu blev jag ännu mer sugen på att åka till NY. Damn! Måste öva på att åka lite hiss först bara… ;)

  [Svara]

 3. Neliaon 02 Jun 2014 at 15:54 3

  Vi åkte upp på båda, bästa var absolut Top of the Rock! Där va vi rätt sent tror kl va runt 22.30 eller så. Va faktiskt rätt folktomt när vi var där. Men på Empire State… ja du, det var låååånga köer, och massa folk, inte alls samma känsla och inte alls lika nöjd. Men ja kan ju bocka av det ialf.

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Vi var där mellan 19-21-tiden och då var det smockat! Eller.. smockat och smockat, men väldigt mycket, speciellt efter solnedgången och tills vi gick :)
  Efter Top of the Rock kände jag mig väldigt nöjd och ångrar inte att vi inte tog Empire, men vem vet, kanske nästa gång? :)

  [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg