Jan 01 2012

Tortugranja.

Postad 10:00 i Resor -2011/2012- Mexico

Om ni någon gång reser till Isla Mujeres, åk till Tortuganja då! (Ligger någon kilometer innan Dolphin Discovery).
Det är en “sköldpaddsfarm” som tar hand om sköldpaddor. Låter dem växa till sig där (upp till 1 år), för att sedan bli utsläppta i havet. Alternativt om det är något fel på dem – då tas de om hand om där!

Det kostar 30 pesos att gå in och titta på dem (15 spänn, ingenting!) och då ser man både små bebissköldpaddor (havssköldpaddor) i tankar – HUUUUUUUUUR söta som helst!!! :D Men även albinosköldpaddor, och även lite större havssköldpaddor utanför, i lite större utomhustankar. Vi såg ett par sköldpaddor som var helt missformade, i en tank. Min första tanke var att de blivit räddade, att de suttit fast i något.. men de var tydligen födda så. Deras skal var helt böjt så deras bakfenor satt på ryggen nästan. Såg inte alls kul ut.. :sad:

Förra året var inomhustankarna med bebissköldpaddor helt överfulla, i år var de lite färre. Kan kanske bero på att de flesta redan slussats ut, jag vet inte :)

De har även några akvarium med lite olika fiskar och grejjer i. Helt klart värt ett besök!
Är ni snälla kanske ni får hålla i landsköldpaddorn de har där också ;)

De har en skyddad strand där dit havssköldpaddor kommer för att lägga sina ägg. Där skyddas äggen för rovdjur och “andra faror” för att de ska kunna överleva. Sedan återkommer dessa sköldpaddor som kläckts här, för att lägga SINA ägg och får alltså samma skydd för sina avkommor. Så underbart! :)

Detta år valde jag att donera pengar till dem, för jag tycker det är helt jävla amazing vad de gör där! Sköldpaddorna, och havssköldpaddorna framförallt, är så ENORMT viktiga för vårt ekosystem! Utan dem kan ni säga bye, bye till att bada i haven. För vem fan vill bada i en sörja av maneter? Dödliga sådana dessutom..

Thailand och vissa öar i Asien har ju haft lite problem med kubmaneter på sina ställen, det beror på att många havssköldpaddor har försvunnit. Havssköldpaddor äter nämligen maneter. Färre sköldpaddor = fler maneter. Många sköldpaddor dör pga. vår nedskräpning. Många havssköldpaddor kvävs till döds pga. att de tror att plastpåsar som flyter omkring i våra hav är just maneter, och försöker alltså äta dem.. så in i helvete fruktansvärt!
Tänk på det om ni får chansen att donera pengar till ställen som dessa! Sköldpaddorna är superviktiga, precis som så många andra djur! ::3

3 Svankande katter.

3 Kommentarer to “Tortugranja.”

 1. Sandraon 02 Jan 2012 at 21:30 1

  Åååh vilket supermysigt ställe! Dit skulle jag helt klart vilja åka. Sköldpaddor är så häftiga!

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  De är verkligen helt otroliga djur!! :D
  Måste lägga ut en video här sen när vi har bättre internet (hemma), jag filmade nämligen två sköldpaddsbebbar, varav den ena var en riktig liten bråkstake och typ simmade in och buffade på sin kompis. Otroligt lekfulla och busiga, det tror man verkligen inte! :)

  Alla djur HAR verkligen personligheter, det är helt otroligt! :heart:

  [Svara]

 2. […] vill jag även lägga ut denna enormt söta video på några bebissköldpaddor som jag filmade på Tortugranja på Isla Mujeres. Ni får ursäkta mitt chockade, falsettiga rop när jag inser vad den kaxiga […]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg