Dec 22 2010

Vänder det nu?

Postad 12:18 i Zarah-Lou

“Intervjun” med skolan och utbildningen visade sig ju vara ett test. Jag blev tagen på sängen och satt nästan hela tiden vi hade på oss (3 timmar). Vissa gick ut ur salen efter 15-20 minuter, och efter det rullade de ut – en efter en.
Jag tänkte “asså shiiiit! Är de så jävla duktiga eller ger de upp?!”
Jag visste att NU gäller det. Jag MÅSTE prestera! Matte är INTE min grej. Jag fick KNAPPT G i Ma A, och IG i Ma B i gymnasiet. Men jag satt där, läste noga (vissa frågor är ju verkligen kuggfrågor!! För att inte tala om att svaren bara skiljer som på ett litet kommatecken!)
De svaren jag kände mig säker på svarade jag på, resten lät jag bli tills efter en stund.
Jag satt och fladdrade mellan matteprovet, samhällsfrågorna och platsannonsen.

Jag tog med mig matteprovet hem för att visa Andree som är rätt bra på matte. Vi räknade ut vissa svar med miniräknare för att se. Jag hade 6 fel av 31 frågor. Jag blev så jävla glad! 6 fel av 31 är INTE dåligt för att vara Zarah-Lou! :D

På samhällsfrågorna resonerade jag såhär; de frågorna jag inte kunde svaret på svarade jag på ändå. Inget jävla “vet ej” eller frågetecken. Jag skrev. Jag lät självsäker och jag gissade. För ja, vad ville egentligen regeringen uppnå för mål när de släppte monopolet på apotek i sverige? – Inte.Fan.Vet.Jag! – I sådana situationer gissar man och tänker logiskt.
Jag vet ju inte hur mycket rätt eller fel jag hade.
Platsannonsen blev jag dock otroligt nöjd med! Men det är ju så, jag är bättre på att skriva än att räkna. Men någonting hände i alla fall. För..

Av 450 sökande, 250 som fick komma och göra testet så blev jag 1 av 32 som får börja!! HERREGUD!!
Jag ska bli student 2011! Jag _ÄR_ ett yrke 2012!

Så den 17:e januari börjar jag i skolan i Stockholm. Försöker hitta ett rum någonstans i släkten/familjen sen får vi se hur det går.
Tittade lite på blocket igår, efter rum i stan, men jag vet inte jag.. 2500-3000 för ett rum där man delar kök med främlingar?
Nåja, sådant löser sig alltid!

Utbildningen är på 3 terminer, ungefär 20 veckor var. Varav en termin ska man vara ute på LIA (lärande i arbete – typ praktik) i 15 veckor – jag hoppas såklart att jag får välja själv och praktisera här på ön. Så 1 år i Stockholm bara.
Jag menar; jag flyttade ju därifrån av en anledning ;) Det sista jag vill är tillbaka till storstan. Men som broren säger; “det är en investering!”
Och det är det ju! :)

Så vad är det jag har varit så hemlig med ett år? Vad ska Zarah-Lou bli?
Jag ska bli Apotekstekniker!

Jag hittade utbildningen för ett år sedan, bara dagar efter deras intagning för 2010 och jag kände DIREKT att DET vill jag bli! Det där är ju JAG! Servicejobb, träffa människor, få hjälpa till, lite “butikskänsla” över det hela. Precis min grej!
Egenvård och hälsa är oxå intressant!
Så jag fick vänta ett år på att ens kunna söka, och jag kommer in på första försöket! :D
Varför jag varit så hemlighetsfull är ju även pga. konkurrensen, jag visste att bara runt 30 skulle komma in, då vill man väl inte skylta med det? ;)
Gjorde tabben IRL på sommarjobbet i somras. I slutet på sommaren säger en tjej på jobbet “jag ska nog oxå söka den där utbildningen i höst! Har ju praktiserat på apotek och det är kul!”
DOH lixom! Snacka om att jag bet mig själv i svansen – hon hade ju inte ens tänkt tanken innan!

Men det är skitsamma – FÖR JAG KOM IN!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ingen har vågat skriva ännu.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg