Jun 07 2015

Världens bästa överraskning.

Postad 23:38 i Resor -2015- London

Jag brukar vara en väldigt jobbig person när folk ska överraska mig och jag vet om att de ska göra det. Jag ställer tusen frågor och försöker få fram vad det är, för jag HATAR att inte få veta. Men med Emilias överraskning var jag relativt lugn av mig, kanske för att jag trodde att hon skulle bjuda på ett restaurangbesök – vilket hon gjorde (Bubba Gump) så efter det trodde jag att allt liksom var “klart” :)
Men sen under lördagen började hon prata om “det där” som vi skulle göra på kvällen, och då började ju min nyfikenhet smyga sig på. Men eftersom jag inte vill skrämma iväg henne ur mitt liv genom att vara sådär jobbigt på som jag faktiskt KAN vara, så höll jag det kallt och lutade mig lite coolt bakåt i tunnelbanevagnen och ba “jaha.. och vad händer ikväll då?”
Och Emilia var så jäääävla sneaky hela dagen och lade ut små ledtrådar. Och jag blev mer och mer kallsvettig.
Först skulle jag tycka om att interagera med människor (?), sen skulle jag gärna kunna läsa texter (??), gärna på engelska (??!), och våga tala inför folk (!!??) – hon behöll sitt poker face hela tiden så jag trodde tillslut att vi skulle läsa Shakespeare i grupp eller något. Och det kände jag mig inte så jättesugen på, så jag frågade om man kunde backa ur “ja, jo, klart du KAN.. men.. biljetterna kostar ju en del..” och då fick jag så dåligt samvete att jag i mitt inre började tänka “it will be fun, she says” som ett monotont mantra. Man KAN ju faktiskt ändra sin inställning genom att övertyga sig själv, det vet jag. Så jag påbörjade processen..

Sen går vi mot “jamenassåditviska” – till Shakespearesällskapet – och på vägen dit så ser jag skyltar med “The Lion King”-musikalen och tänker tyst för mig själv “den hade jag velat se, Emilia kunde kanske överraska med den istället..” och när vi kommer närmare skyltarna och tillslut står under dem utbrister hon “ja, men då går jag upp och hämtar biljetterna då!”

Och jag står kvar och ba.
Va?
Vad hände?
Ska vi inte läsa Shakespeare i grupp nu helt plötsligt?
Ska jag få se The Lion King?
Den som jag velat se såååå länge nu?! (Alltså KLICKA på länken Emilia, läs vad jag skrivit och se mig från förra lördagen framför dig! :funny: :funny:)

Och jodå. Det skulle vi. Och tårarna brände redan här bakom ögonlocken, för jag var så jävla glad. (Lättad..)  jääävligt glad! Jag sade till Emilia att jag skulle börja gråta när som helst, men jag tror inte att hon trodde på mig. Jag gjorde allt för att inte råka komma åt flödesknappen, för tro mig, DÅ är det kört! Då är jag som en vattenslang som inte går att stänga av.

Så vi köper med oss dricka och godis och går in och sätter oss PÅ VÅRA AWESOME PLATSER!!! PRECIS VID GÅNGEN!! APLÅNGT FRAM!! ALLTSÅ SHIIIIIIEEEET!!!!!

Och tillslut börjar det.

BWAAAAAAAAA-SIGNETJAAAAAAA-BABAWITSIWAWAAAAAAA!

Och musiken startar. Alla börjar sjunga. Solen går upp. Djuren kommer in. Då. Då brister det för mig. Tårarna bara forsar ned, det är så vackert, det är så bra, det är så fint, det är så coolt! FAN vad fantastisk den är!
Det går stora djur bredvid mig i gången. Jag snuddar vid dem när de är påväg upp på scenen. Jag försöker att hålla kvar mitt flöd men det är omöjligt.
Efter första låten fullkomligt exploderar publiken i ett jubel och applåder, och då bölar jag ännu mer men dövar det genom att applådera skithårt.

Sen sitter jag där. Tårarna rullar ned för mina kinder scen för scen för scen. Jag är så tacksam och glad.

I pausen tänds lamporna och jag vänder mig mot Emilia som tjejen i Exorcisten. Och jag ser nog fan ut som henne också. Förstörd. Liksom. Fast av lycka och tacksamhet.
Jag försöker haspla fram för Emilia att jag “gråter visst lite”, men den meningen kommer typ ut i tårar. Så Emilia börjar också att gråta. Och där sitter vi, som två jävla turisttöntar och bara flödar och har oss. Medan alla andra går ut och köper popcorn.

Ja. Sen börjar den igen. Och den är liksom helt förtrollande från början till slut. Jag ville aldrig att den skulle ta slut. Och efteråt var jag helt salig och hög på livet.
Är musikaler live meningen med livet?
Så hög och lycklig som jag var!

Och Emilia. Som helt missat att jag ville se den. Hon hade köpt biljetter för “hon känner ju Zarah, hon kommer nog gilla den!” – och sen går vi där på Londons gator någon dag tidigare och pratar om New York, och hur ledsen jag var över att jag inte gick och såg “The Lion King” på Broadway, för det ville jag innan vi åkte dit. Då gjorde hon en high five med sig själv inuti sin hjärna, det kan jag lova er..

Helt klart en av de bästa och finaste presenterna jag någonsin fått. Jag är så rörd, glad och tacksam! Och så jävla glad att jag funnit en sådan fantastisk vän i Emilia. Världens bästa Emilia.
Ett “tack” kändes så fjuttigt, så hon fick en piruett ute på gatan av mig också. Känns fortfarande fjuttigt! :funny:

YouTube Preview Image

Ja. Jag klickade på play och här sitter jag nu med ståpäls och våta kinder.. var finns avstängningsknappen för överkänslighet?! 

6 Svankande katter.

6 Kommentarer to “Världens bästa överraskning.”

 1. gamla momon 08 Jun 2015 at 5:10 1

  Vilken tur att du har “hittat” Emilia! ::3

  Bara den lilla snutten du länkade in här, får mig att också vilja se Lejonkungen live. Mäktigt!

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Får du chansen så taaaaa deeeeeen! :D Helt magisk!!

  [Svara]

 2. Malin mon 08 Jun 2015 at 21:46 2

  Jaha, lika bra att ge upp. Kommer aldrig kunna bräda henne. Tack för den här tiden o så…XOXO

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  haha!
  Faktiskt jävligt svårslagen present, tror inte ens jag fått så fin present av mina egna föräldrar så känn ingen sorg över det! :funny:

  [Svara]

 3. Eon 09 Jun 2015 at 11:44 3

  Alltsåååå sluta, det är ju du som gav mig London!! DET är ju helt sjukt. Där kan vi snacka best present ever. Bästa staden, maten,shoppingen,eventsen,HP osv osv och med dig!! Galet kul:3

  [Svara]

  Zarah-Lou Reply:

  Vi kan väl summera ned det till att vi båda är så sjukt nöjda och glada – och att vi gör om det i framtiden när vi kravlat oss tillbaka upp ur den fattiga gropen vi grävde åt oss själva! :funny:

  [Svara]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg