Dec 05 2010

Xcaret.

Postad 3:16 i Resor -2010- Mexico

Efter att vi kommit hem från Isla Mujeres dagen innan bokade vi en tur till Xcaret i en av luckorna vid “hamnen” på Playa Linda.
Gick på 1700.- för 2 personer. Busstur dit och hem och även en heldag i Xcaret.

Vi började med att snorkla hela undervattensgrottan till andra sidan Xcaret. Det var hur häftigt som helst! Och samtidigt skitläbbigt med alla mörka grottor där nere – hu!

När vi kom upp gick vi och åt buffé som ingick. Fanns flera olika restauranger/buffér att välja bland; mexikansk, fisk-/skaldjur eller internationell. Vi tog den sistnämnda och satt vid jaguarernas lilla landområde och åt :) (de låg dock mest och sov)..

Efter maten (och efterrätterna!) ville A snorkla i grottan igen, fast den som delvis var mer “öppen” och inte under jord. Så vi gjorde det också.

Sedan såg vi lite tapirer, rådjur och andra djur “på vägen” till alla våra aktiviteter vi gjorde, och sedan hade tiden sprungit iväg så pass att vi var tvungna att gå till den stora Mexikanska showen som ingick i priset.
Den var FANTASTISK!

Bara själva arenan var ju makalöst fin!

Sveriges alla lagar hade dött om de kom till Mexiko ;)
Vi fick små stearinljus vid ingången till arenan som alla tände precis innan showen började. Som sagt, sveriges lagar hade baxnat och skrikigt efter ambulanser, brandbilar, socialen, advokater, polis, you-name-it och whatever! :P

Det var såå fint!

Showen började och de började med att visa upp två “mayasporter”.
Den första var någon slags bollsport. Det var en läderboll på FYRA KILO som de sköt mellan två lag. Men inte med fötterna eller händerna utan med HÖFTERNA! Helt sjukt kul att se! :D
Det var otroligt spännande och häftigt att se, och efter lite bollande lagen emellan så skulle de skjuta bollen i mål. Målet var som en ring på långsidorna av arenan och de skulle skjuta igenom bollen med just.. höfterna.. sjukt svårt såg det ut att vara, men de lyckades några gånger! ;) (sorry för urkass kvalitét!)

Efter det visade de upp den andra sporten. Enkelt beskrivet: bandy. Men med ett klot av eld!
Bandyspelare där ute, släng er i väggen. Eld är epic. Plast är pinsamt. :P ;)
(Sorry för urkass kvalitét igen!)

Ingen har vågat skriva ännu.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar, men använd sunt förnuft!
» Alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras.
» Kommentarer som anses stötande gentemot mig eller nära och kära raderas.
» Reklamkommentarer raderas.
» Lägger endast till bloggar jag gillar på bloglovin', inget "lägger du till mig så lägger jag till dig".
» Jag gör inga bloggdesigner på beställning just nu, kanske i framtiden.

:smile: :wink: :funny: :happy: :tounge: :cool: :love: :blushing: :sad: :ohoh: :eek: :angry: :paralysed: :no: :dead: :sleepy: :heart: :) :D ;) :P :* <) :/ :( ::/ /: ::3 :3 more »Visa ditt senaste blogginlägg